Publicações no BrCris
 

Mauro Guilherme Barros Cardoso

He holds a bachelor's degree in Biological Sciences from the Federal University of Lavras (2016) and a Master's degree in Agricultural Microbiology from the Federal University of Lavras (2018). He is active in the field of bioprospecting microorganisms, with experience in studies on natural and processed fermentation processes, with emphasis on indigenous fermented beverages, isolation, characterization and identification of microorganisms in environmental samples and enzymatic activity of filamentous fungi. He is currently a PhD candidate in the Laboratory of food and environmental mycology at the Federal University of Lavras (2018), working on bioprospecting research on filamentous fungi isolated from artisanal mines from the Serro region.
Possui graduação em Ciências Biológicas pela Universidade Federal de Lavras (2016), Mestrado em Microbiologia Agrícola pela Universidade Federal de Lavras (2018). Atua na área de bioprospecção de microrganismos, com experiência em estudos sobre processos fermentativos naturais e processados, com ênfase em bebidas fermentadas indígenas, isolamento, caracterização e identificação de microrganismos em amostras ambientais e atividade enzimática de fungos filamentosos. Atualmente é Doutorando no Laboratório de micologia de alimentos e ambiental pela Universidade Federal de Lavras (2018), atuando em pesquisas voltadas para bioprospecção de fungos filamentosos isolados de queijo minas artesanal da região do Serro.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •