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Petterson Menezes Tonini

Academic manager with 12 years of experience as coordinator of the Nutrition course (2005 to 2012), acting as Deputy Director of the Institute of Biological Sciences and Health of University Center UNA between 2012 and 2013, as Director of the same institute between 2013 and 2015, as Coordinator and Professor of the Postgraduate Course in "Management of Food and Nutrition Units" (Lato Sensu) between 2008 and 2013, currently accumulates the coordination of the Biological Sciences and Nutrition courses. Graduated in Nutrition, he teaches in the disciplines of Planning and Administration of Food and Nutrition Services, Fundamentals of Nutrition, and Curricular Internship in the Administration and Food Services Area. He is also a consultant for the demands of companies in the field of Collective Food in the implementation of Good Manufacturing Practices Systems; Management and Planning of Food and Nutrition Units. He holds a degree in Nutrition from the Federal University of Ouro Preto and a Master's degree in Tourism and Environment from UNA University Center. He composed, as alternate, the plaque elected for the management of the Regional Nutrition Council in the Triennium 2014/2017 in which he was a member of the Professional Formation Commission.
Gestor acadêmico com experiência de 14 anos, tendo atuado como Diretor Adjunto do Instituto de Ciências Biológicas e da Saúde do Centro Universitário UNA entre 2012 e 2013, como Diretor do mesmo instituto entre 2013 e 2015, como Coordenador e professor do curso de Pós-Graduação em "Gestão de Unidades de Alimentação e Nutrição" (Lato Sensu) entre 2008 e 2013, como Diretor do Instituto de Ciências Biológicas e da Saúde, e ainda como coordenador do curso de Nutrição (2005 a 2012), e de 2015 a 2017). Na graduação em Nutrição atua como professor das disciplinas de Planejamento e Administração de Serviços de Alimentação e Nutrição, Fundamentos de Nutrição, Técnica Dietética, Indicadores e Técnicas Culinárias, Estágio Curricular na Área de Administração e Serviços de Alimentação. Atua também como consultor para demandas de empresas do ramo de Alimentação Coletiva na implantação de Sistemas de Boas Práticas de Fabricação; Gestão e Planejamento de Unidades de Alimentação e Nutrição. Possui graduado em Nutrição pela Universidade Federal de Ouro Preto, e Mestrado em Turismo e Meio Ambiente pelo Centro Universitário UNA. Compôs, como suplente, a chapa eleita para gestão do Conselho Regional de Nutrição no Triênio 2014/2017 na qual integrou a Comissão de Formação Profissional. Como empreendedor, dirige a Tonini Charcutaria Artesanal que produz embutidos maturados, e também a Zé Redondo Maturação de Queijos Artesanais.

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