I have experience in project management, result-oriented management and data analysis in the socio-environmental area of the federal government.
From the experience of life in our different Brazilian biomes and implementation in various areas, I confer a broad and integrated vision of environmental conservation and a humanized approach to the social context of Brazil.
Skills: emotional intelligence, leadership, assertive communication, team work, flexibility in changes, positive attitude and quick response in adverse situations.
I am an environmental analyst at the Instituto Chico Mendes de Conservação da Biodiversidade (Ministério do Meio Ambiente) since 2009, whereby I act as coordinator of environmental emergencies, fight against wildfires and as coordinator of environmental protection. I am currently working with ecotourism in conservation units, especially planning, construction, monitoring of visits and concession of services supporting ecotourism in federal territories. Mestra in Ecology by the University of Brasília, with focus in ecology of fog; biologist at the Federal University of Santa Catarina with a focus on pharmacology and phytotherapy; specialist in Public Administration for the Getúlio Vargas Fundamental focus and motivation management for worklessness; specialist in Gastronomy and Cozinha Autoral (PUC-RS), trying to integrate Brazilian biodiversity into our cultural identity, gastronome and bioeconomy.
Possuo experiência em gestão de projetos, gestão orientada a resultados e análise de dados na area socioambiental para o governo federal.
Minha experiência de vida nos diversos bioma brasileiros e atuação em várias áreas me conferem uma visão ampla e integrada da conservação ambiental e olhar humanizado para o contexto social do Brasil.
Habilidades: inteligência emocional, liderança, comunicação assertiva, trabalho em equipe, flexibilidade a mudanças, atitude positiva e resposta rápida em situações adversas.
Sou analista ambiental no Instituto Chico Mendes de Conservação da Biodiversidade (Ministério do Meio Ambiente) desde 2009, onde atuei como coordenadora de emergências ambientais, combate a incêndios florestais e como coordenadora geral de proteção ambiental. Atualmente trabalho com ecoturismo em unidades de conservação, especialmente planejamento, estruturação, monitoramento da visitação e concessão de serviços de apoio ao ecoturismo em territórios federais. Mestra em Ecologia pela Universidade de Brasília, com foco em ecologia do fogo; bióloga pela Universidade Federal de Santa Catarina com foco em farmacologia e fitoterápicos; especialista em Administração Pública pela Fundação Getúlio Vargas com foco em gestão da motivação para o trabalho; especialista em Gastronomia e Cozinha Autoral (PUC-RS), buscando integrar a biodiversidade brasileira à nossa identidade cultural gastronômica e bioeconomia.