Publicações no BrCris
 

Mauricio Sergio Zacarias

Graduated in Agronomic Engineering from the School of Agriculture of Lavras (1988), Master's degree in agronomy (phytosanity) from the Universidade Federal de Lavras (1995) and PhD in entomology from the University of São Paulo Escola Superior de Agriculture Luiz de Queiroz (2001). He is currently a researcher at Embrapa Café (National Coffee Research Center of the Brazilian Agricultural Research company), researcher at the Research Center for Ecological Pest and Plant Disease Management at EPAMIG Sul in the Agricultural Research Company of Minas Gerais and collaborating professor of the Postgraduate program in entomology at the Universidade Federal de Lavras, in Lavras-MG. He was coordinator of the Coffee Pests Thematic Nucleus of the Brazilian Coffee Research and Development Consortium between 2005 and 2007. He has experience in the field of agronomy, with emphasis on biological control, acting mainly on the following topics: Acari, biological control, Coffea arabica (Coffea arabica L.), biodiversity and pest management.
Possui graduação em Engenharia Agronômica pela Escola Superior de Agricultura de Lavras (1988), mestrado em Agronomia (Fitossanidade) pela Universidade Federal de Lavras (1995) e doutorado em Entomologia pela Universidade de São Paulo Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (2001). Atualmente é pesquisador da Embrapa Café (Centro Nacional de Pesquisa do Café da Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária), pesquisador no Centro de Pesquisa em Manejo Ecológico de Pragas e Doenças de Plantas da EPAMIG Sul na Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais e docente colaborador do Programa de Pós-graduação em Entomologia da Universidade Federal de Lavras, em Lavras-MG. Foi Coordenador do Núcleo Temático de Pragas do Café do Consórcio Brasileiro de Pesquisa e Desenvolvimento do Café entre 2005 e 2007. Tem experiência na área de Agronomia, com ênfase em Controle Biológico, atuando principalmente nos seguintes temas: acari, controle biológico, coffea arabica (Coffea arabica L.), biodiversidade e manejo de pragas.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •