Luiz Guilherme Salvino da Silva
I have experience in Biotechnology, with molecular biology emphasis.
I did internships both in the area of molecular biology, working with microsatellite sequence transfers (SSR) between sorghum and sugarcane, in the Sugarcane Genetic Improvement Program (PMGCA - UFSCar), and in the area of bioinformatics, in the analysis of proteins differentially expressed in the contamination of Phytophtora parasitica in different types of citrus, at the Instituto do Agronômico de Campinas (IAC).
I also worked at the State University of Campinas (UNICAMP - FCA) in a project that evaluated the benefits of probiotic products in exercised rats through techniques such as Western blotting, Immunofluorescence and ELISA.
I did a master's degree at the State University of Campinas (UNICAMP - FCA) in the Nutrition and Sports and Metabolism Sciences program (CNEM), as a scholarship holder. I worked with the effects of the extract of unconventional food products derived from beetroot on human liver (HepG2) and blood vessel endothelium (HUVEC) cell lines, as well as cholesterol and glucose metabolism. In addition, I participated in other projects involving metabolism, diet, cancer, dietary probiotics and non-communicable chronic diseases.
I am currently in the second year of my PhD at UNICAMP - FCA, with a project involving non-structural proteins (NSPs) of SARS-CoV-2.
Tenho experiência na área de Biotecnologia, com ênfase em biologia molecular.
Fiz estágios tanto na área de biologia molecular, trabalhando com transferências de sequências microssatélites (SSR) entre sorgo e cana, no Programa de Melhoramento Genético de Cana-de-açúcar (PMGCA - UFSCar), quanto na área de bioinformática, na análise de proteínas diferencialmente expressas na contaminação de Phytophtora parasitica em diferentes tipos de citrus, no Instituto do Agronômico de Campinas (IAC).
Trabalhei também, na Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP - FCA) num projeto que avaliou benefícios de produtos probióticos em ratos exercitados através de técnicas como Westernblotting, Imunofluorescência e ELISA.
Fiz mestrado na Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP - FCA) no programa Ciências da Nutrição e do Esporte e Metabolismo (CNEM), como bolsista. Trabalhei com efeitos do extrato de produtos alimentícios não-convencionais derivados da beterraba em linhagens celulares de fígado humano (HepG2) e endotélio dos vasos sanguíneos (HUVEC), assim como o metabolismo do colesterol e glicose. Além disso, participei de outros projetos que envolvem metabolismo, dieta, câncer, probióticos alimentares e doenças crônicas não-transmissíveis.
Atualmente me encontro no segundo ano de doutorado na UNICAMP - FCA, com projeto envolvendo proteínas não estruturais (NSPs) de SARS-CoV-2.
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Afiliação
- Publicações
- Identidade
- Ver todos