Gustavo Roberto Thomé
Graduated in Pharmacy from UNOCHAPECÓ (2003). Specialization in Clinical Analysis by UNOCHAPECÓ (2004). Master in Toxicological Biochemistry (2008) from the Federal University of Santa Maria UFSM. PhD in Toxicological Biochemistry from UFSM (2012). Post-doctorate I, II, III and IV (2012-2015) in Toxicological Biochemistry at UFSM. In the area of Education, he has a full degree from the undergraduate course in the Special Graduate Program in Teacher Training for Professional Education (2013, UFSM). Visiting professor at the Federal Technological University of Paraná (2016-2018). Judicial Expert in 2021. Massage Therapist in 2022. Professional experience in the area of Commercial Pharmacy and Handling, Pharmacy of the Unified Health System, Clinical Analysis/Biochemistry and Higher Education. Emphasis on research in biochemistry, working mainly on the following topics: general biochemistry, toxicological biochemistry, experimental biochemistry, enzymology, purinergic system and cholinergic system, oxidative stress, molecular biology, plant and synthetic antioxidants, pharmacology, parasitology, microbiology, animal behavior, in vivo and in vitro study of pathologies in humans and animal models, molecular purinergic mechanisms, HPLC, diabetes, hypertension, cancer, demyelination, ischemia, Trypanosoma, Toxoplasma, acetylcholinesterase, inflammatory biomarkers. In the area of food chemistry, he works in the development of new products, identification and evaluation of bioactive compounds in foods and their applications in biological systems in animal and human experimental models. In the bioecological area, he works in the identification and evaluation of biological activity in experimental animal models of compounds present in natural products. (Email: gurotho@gmail.com).
Possui graduação em Farmácia pela UNOCHAPECÓ (2003). Especialização em Análises Clínicas pela UNOCHAPECÓ (2004). Mestrado em Bioquímica Toxicológica (2008) pela Universidade Federal de Santa Maria UFSM. Doutorado em Bioquímica Toxicológica pela UFSM (2012). Pós-doutorado I, II, III e IV (2012-2015) em Bioquímica Toxicológica pela UFSM. Na área da Educação possui licenciatura plena pelo curso de graduação no Programa Especial de Graduação em Formação de Professores para a Educação Profissional (2013, UFSM). Professor visitante na Universidade Tecnológica Federal do Paraná (2016-2018). Título de Perito Judicial em 2021. Título de Massoterapeuta em 2022. Experiência profissional na área de Farmácia Comercial e Manipulação, Farmácia do Sistema Único de Saúde, Análises Clínicas/Bioquímica e Magistério Superior. Ênfase na pesquisa em bioquímica atuando principalmente nos seguintes temas: bioquímica geral, bioquímica toxicológica, bioquímica experimental, enzimologia, sistema purinérgico e sistema colinérgico, estresse oxidativo, biologia molecular, antioxidantes de origem vegetal e sintéticos, farmacologia, parasitologia, microbiologia, comportamento animal, estudo in vivo e in vitro de patologias em humanos e modelos animais, mecanismos moleculares purinérgicos, HPLC, diabetes, hipertensão, câncer, desmielinização, isquemia, Trypanossoma, Toxoplasma, acetilcolinesterase, biomarcadores inflamatórios. Na área de química de alimentos atua no desenvolvimento de novos produtos, identificação e avaliação de compostos bioativos em alimentos e suas aplicações em sistemas biológicos em modelo experimental animal e humano. Na área bioecnológica atua na identificação e avaliação da atividade biológica em modelos experimentais animal de compostos presentes em produtos naturais. (E-mail: gurotho@gmail.com).
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Publicações
- Ensino
- Identidade
- Ver todos
