Publicações no BrCris
 

CARLOS EDUARDO DA SILVA OLIVEIRA

Agronomist - State University of Mato Grosso do Sul, UEMS / UUC- 2018. Master in Agronomy - State University of Mato Grosso do Sul, UEMS / UUC-2020, Concentration Area Sustainability in Agriculture. PhD student in Agronomy - Paulista State University Júlio de Mesquita Filho, UNESP / FEIS-2023, Area of ​​concentration Agriculture. He has experience in the field of Agronomy, with an emphasis on Phytotechnics, Plant Nutrition, Horticulture, Plant Physiology, Stress Physiology, and Vegetable Improvement of vegetables and large crops. Acting mainly on the following topics: plant nutrition; strategies to mitigate abiotic stresses in plants; hydroponics; citriculture; growth-promoting bacteria and nutrients to ease the effect of abiotic stresses and/or improve efficiency in the use of fertilizers; genetic variability of plants; osmotic conditioning of seeds; seed germination. Experience in growing tomatoes, arugula, lettuce, cucumber, melon, radish, cabbage, peppers, cotton, soybean, corn, beans, rice, wheat, peanuts and castor beans under normal conditions and with salt and/or drought stress; also irrigated grow citrus, guava, mango, banana, papaya and passion fruit.
Engenheiro Agrônomo - Universidade Estadual de Mato Grosso do Sul, UEMS/UUC- 2018. Mestrado em Agronomia - Universidade Estadual de Mato Grosso do Sul, UEMS/UUC-2020, Área de concentração Sustentabilidade na Agricultura. Doutor em Agronomia - Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, UNESP/FEIS-2023, Área de concentração Agricultura. Tem experiência na área de Agronomia, com ênfase em Fitotecnia, Nutrição de plantas, Horticultura, Fisiologia vegetal, Fisiologia do estresse, e Melhoramento vegetal de hortaliças e grandes culturas. Atuando principalmente nos seguintes temas: nutrição de plantas; cultivos hidropônicos; citricultura; estratégias de amenizar estresses abióticos em plantas; bactérias promotoras de crescimento e nutrientes para amenizar efeito de estresses abióticos e/ou melhorar a eficiência no uso de fertilizantes; variabilidade genética de plantas; condicionamento osmótico de sementes; germinação de sementes. Experiência no cultivo de Tomate, rúcula, alface, pepino, melão, rabanete, couve, pimentão, algodão, soja, milho, feijão, arroz, trigo, amendoim e mamona em condições normais e de estresse salino e/ou hídrico; como no cultivo citros, goiaba, manga, banana, mamão e maracujá irrigado .

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •