Publicações no BrCris
 

Michelli Novaes Ravelli

Dietitian graduated from the Faculty of Health Sciences, Methodist University of Piracicaba - UNIMEP (2004 - 2007). Participated as a collaborating researcher in nutritional epidemiology study of Public Health School of the University of São Paulo - USP(2009). Has specialization degree in "Nutritional Approach in Endocrine and Metabolic Diseases" by the professional development program of the Department of Clinical Medicine, Universidade Estadual Paulista "Julio de Mesquita Filho" - UNESP / Botucatu. Has completed her master's degree (2011-2013) and her Ph.D. (2013-2017) in Food and Nutrition from the Faculty of Pharmaceutical Sciences of the Paulista State University Júlio de Mesquita Filho - UNESP, Araraquara Campus, with enphasis in Nutritional Sciences. Holds a doctorate sandwich at the Biotechnology Center of the University of Wisconsin / USA - city of Madison / WI (Aug. 2016 - Feb. 2017). Held postdoctoral studies in the area of Health Sciences by the Institute of Biosciences of Botucatu - UNESP. Worked in the SANS Network team, collaborating in the activities of the Center for Science and Technology for Sovereignty and Food and Nutrition Security of UNESP, INTERSSAN. Currently, is hired as a research associate in the department of neurology at the University of Wisconsin - Madison, USA, where she develops research on ketogenic diet in individuals with epilepsy.
Nutricionista graduada pela Faculdade de Ciências da Saúde da Universidade Metodista de Piracicaba ? UNIMEP (2004-2007). Participou como pesquisadora colaboradora em estudo de epidemiologia nutricional da Faculdade de Saúde Pública da Universidade de São Paulo - USP (2008). Realizou aprimoramento técnico em Abordagem Nutricional em Doenças Endócrinas e Metabólicas pelo programa de aprimoramento profissional do Departamento de Clínica Médica da Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP / Botucatu (2009-2011). Concluiu o mestrado (2011-2013) e o doutorado (2013-2017) em Alimentos e Nutrição pela Faculdade de Ciências Farmacêuticas da Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP, Campus de Araraquara, com enfâse em Ciências Nutricionais. Realizou doutorado sanduíche no Centro de Biotecnologia da Universidade de Wisconsin/EUA - cidade de Madison/WI (Ago. 2016 - Fev. 2017). Realizou pós-doutorado na área de Ciências da Saúde pelo Instituto de Biociências de Botucatu ? UNESP, atuando na equipe da Rede SANS e desenvolvendo atividades do Centro de Ciência e Tecnologia para Soberania e Segurança Alimentar e Nutricional da UNESP, o INTERSSAN. Atualmente esta contratada como pesquisadora associada ao Departamento de Neurologia da Universidade de Wisconsin - Madison, EUA, onde desenvolve pesquisas com dieta cetogênicas em indivíduos com epilepsia.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •