Publicações no BrCris
 

Raquel Machado Schincaglia

Graduada em Nutrição pela Universidade Federal de Goiás (2013). Mestre em Nutrição e Saúde pela FANUT/UFG (2015). Doutora em Ciências da Saúde pela FM/UFG (2019). Graduanda em Estatística pelo IME/UFG. Pós-doutora como analista de dados do Estudo Nacional de Alimentação e Nutrição Infantil ENANI-2019 (2020-2022). Pós-doutora pela University of Nevada Las Vegas (2021-2022). Pós-doutoramento em andamento como analista de dados do Estudo Nacional de Alimentação e Nutrição Infantil - ENANI-2024 (2022-atual). Docente substituta da área de Nutrição em Saúde Pública da FANUT/UFG (2023-atual) e Docente colaboradora do Programa de Pós-graduação da FANUT/UFG (2023-atual).Tem experiência na área de Nutrição, com ênfase em: i) Nutrição infantil incluindo aleitamento materno, alimentação complementar, e uso de suplementos de micronutrientes; ii) doencas crônicas nao transmissiveis incluindo doença renal crônica, hipertensão pressão arterial, diabetes melito tipo 1, câncer, obesidade; iii) Segurança Alimentar e Nutricional (SAN); iv) Ambientes alimentares; v) Crescimento e desenvolvimento infantil.
Major in Nutrition by Federal University of Goiás (2013). Master's in Nutrition and Health by FANUT/UFG (2015). PhD in Health Sciences by FM/UFG (2019). Undergraduate student in Statistics at IME/UFG. Postdoctoral researcher as a data analyst for the National Child Food and Nutrition Study ENANI-2019 (2020-2021). Postdoctotal researcher at the University of Nevada Las Vegas (2021-2022). Postdoctoral researcher, in progress, as a data analyst for the National Study of Child Food and Nutrition - ENANI-2024 (2022-current). Substitute professor in the area of Nutrition in Public Health at FANUT/UFG (2023-current) and Collaborating professor at the Graduate Program at FANUT/UFG (2023-current). She has experience in the area of Nutrition, with an emphasis on: i) Child nutrition including breastfeeding, complementary feeding, and use of micronutrient supplements; ii) chronic non-communicable diseases including chronic kidney disease, hypertension, blood pressure, type 1 diabetes mellitus, cancer, obesity; iii) Food Security (FS); iv) Food environment; v) Child growth and development.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •