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Túlio Otávio Jardim D'Almeida Lins

Agricultural Technician by the Federal Agrotechnical School of Colorado do Oeste-RO (2001-2002). Graduated in Animal Science (2003-2008) and Master in Pasture and Forage at the State University of Maringá (UEM, 2009-2011). PhD in Ruminant Nutrition at the State University of Southwest Bahia (UESB, 2011-2015), part of which was carried out at Agriculture and Agri-Food Canada, Lethbridge Research Center (2013-2014). Post-Doctorate at the State University of Southwest Bahia (CAPES / PNPD, 2015-2017). Efective Professor at the Federal Institute of Education, Science and Technology of Rondônia (IFRO), Colorado do Oeste campus. Coordinator of the Feed Analysis Laboratory and is currently Coordinator of Animal Ethics Committee (CEUA-IFRO). He is a leading researcher at the Research Group of Beef Cattle in the Amazon (AMACORTE, Grupo de Pesquisa em Bovinocultura de Corte na Amazônia), and develops research and extension projects involving themes such as: beef cattle - feedlot and grazing cattle; feed analysis and use of by-products in the feeding of ruminants; pasture and forage; and production and conservation of forages.
Técnico Agrícola pela Escola Agrotécnica Federal de Colorado do Oeste-RO (2001-2002). Possui graduação em Zootecnia (2003-2008) e Mestrado em Pastagem e Forragicultura pela Universidade Estadual de Maringá (UEM, 2009-2011). Possui Doutorado em Nutrição e Produção de Ruminantes pela Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia (UESB, 2011-2015), sendo parte deste realizado no Agriculture and Agri-Food Canada, Lethbridge Research Centre (AAFC, 2013-2014). Pós-Doutorado pela Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia (CAPES/PNPD, 2015-2017). Professor Efetivo do Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Rondônia (IFRO), campus Colorado do Oeste. Coordenador do Laboratório de Bromatologia e, atualmente, é Coordenador da Comissão de Ética no Uso de Animais (CEUA-IFRO). É pesquisador líder do Grupo de Pesquisa em Bovinocultura de Corte na Amazônia (AMACORTE), e desenvolve projetos de pesquisa e extensão envolvendo temas como: nutrição de bovinos de corte a pasto e em confinamento; bromatologia e uso de co-produtos na alimentação de ruminantes; pastagem e forragicultura; e produção e conservação de forragens.

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