He holds a bachelor's degree in Chemistry from the Institute of Chemistry of UNESP in Araraquara (2000), with a master's degree (2003) and doctorate (2008) in Analytical Chemistry from the same university, under the supervision of prof. Nelson Ramos Stradiotto. Between May and November 2007, he carried out an internship (CNPq-SWE) at the University of Oxford, under the supervision of prof. Richard G. Compton. He is currently Associate Professor IV of the Department of Chemistry at the Federal University of Viçosa and has experience in the area of Analytical Chemistry, with emphasis on the analysis of organic and inorganic contaminants present in fuels derived from petroleum and also from biomass using instrumental analysis techniques. : electrochemistry/electroanalytical, chromatography (HPLC and GC) and UV-Vis spectrophotometry. Additionally, he has experience in the analysis of agrochemicals in different food matrices, in the development and application of new nanostructured sensors, in the application of voltammetric methods and in the development of new experimental protocols for the determination of the antioxidant capacity of some substances.
Possui formação de bacharel em Química pelo Instituto de Química da UNESP de Araraquara (2000), com mestrado (2003) e doutorado (2008) em Química Analítica pela mesma universidade, sob orientação do prof. Nelson Ramos Stradiotto. No período entre Maio - Novembro de 2007 realizou estágio (CNPq-SWE) na Universidade de Oxford, sob supervisão do prof. Richard G. Compton. Atualmente é professor Associado IV do departamento de Química da Universidade Federal de Viçosa e tem experiência na área de Química Analítica, com ênfase em análise de contaminantes orgânicos e inorgânicos presentes em combustíveis derivados do petróleo e, também, da biomassa utilizando as técnicas instrumentais de análise: eletroquímica/eletroanalítica, cromatografia (HPLC e GC) e espectrofotometria no UV-Vis. Adicionalmente, tem experiência na análise de agroquímicos em diversas matrizes alimentícias, no desenvolvimento e aplicação de novos sensores nanoestruturados, na aplicação de métodos voltamétricos e no desenvolvimento de novos protocolos experimentais para a determinação da capacidade antioxidante de algumas substâncias.