Tiago Augusto Bulhões Bezerra Cavalcante
Eu sou natural de Natal, RN. No entanto, atualmente, moro na cidade de São Paulo, SP. Possuo graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal do Rio Grande do Norte. Durante meu tempo na universidade, foquei minhas pesquisas na microbiologia de alimentos. Em 2012, tive a oportunidade de concluir uma parte dos meus estudos na AgroSup Dijon, em Dijon, na França.
Concluí o mestrado em Engenharia Química na Escola Politécnica da USP. Atualmente, estou nas etapas finais do meu doutorado na mesma área e instituição. Minha pesquisa tem como foco o processamento de alimentos líquidos assistido por micro-ondas, especificamente a inativação de enzimas responsáveis pelo escurecimento enzimático e a preservação dos atributos nutricionais dos produtos alimentícios.
Atuei como professor substituto na Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, onde ministrei disciplinas de Operações Unitárias e Ciência e Tecnologia dos Materiais. Além disso, adquiri valiosa experiência como estagiário na Escola Politécnica da USP, especialmente na disciplina de Fundamentos da Engenharia de Alimentos.
Estou engajado ativamente no estudo de várias técnicas, como Calorimetria Exploratória Diferencial (DSC) para análise térmica e Análise de Sorção de Vapor (VSA) para análise de absorção e dessorção de umidade, em materiais alimentícios de origem vegetal.
I am from Brazil, and I grew up in the city of Natal, located in the state of Rio Grande do Norte. However, currently, I live in São Paulo city, which is in the state of São Paulo. I hold a Bachelor's degree in Food Engineering from the Federal University of Rio Grande do Norte. During my time at university, I focused on research in food microbiology. In 2012, I had the opportunity to complete a portion of my studies at AgroSup Dijon in Dijon, France.
I have also completed a Master's degree in Chemical Engineering from the Polytechnic School of USP. Currently, I am in the final stages of completing my PhD in the same field and institution. My research focuses on microwave-assisted liquid food processing, specifically inactivating deteriorating enzymes responsible for enzymatic browning and preserving the nutritional attributes of food products.
I have served as a substitute professor at the Federal Rural University of Rio de Janeiro, where I taught courses in Unit Operations and Materials Science and Technology. Additionally, I have gained valuable teaching experience through internships at the Polytechnic School of USP, specifically in the discipline of Fundamentals of Food Engineering.
I am actively engaged in studying various techniques such as Differential Scanning Calorimetry (DSC) for thermal analysis and Vapor Sorption Analysis (VSA) for moisture absorption and desorption analysis, with a specialization in plant-based food materials.
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