He holds a degree in Biochemical Pharmacy from the Federal University of Paraná (2004), a postgraduate degree in Clinical Analysis from Faculdade Integrado de Campo Mourão (2009); master's degree in Pharmaceutical Sciences from the State University of the Midwest (2014) and Ph.D. in Pharmaceutical Sciences from the State University of the Midwest (2022). He is currently a professor at the Federal Institute of Education, Science and Technology of Paraná - Palmas campus. Has experience in Pharmacy, with emphasis on Clinical Analysis and Productive Processes of Functional Foods. Working mainly on the following topics: Clinical Biochemistry, Clinical Microbiology and Technological Development of Beverages. With an emphasis on Biotechnology of Microorganisms and on the Development of Products and Processes in Beverage Technology, especially in the exploration of fermentative and enzymatic processes, biodegradation and bioremediation.
Possui graduação em Farmácia bioquímica pela Universidade Federal do Paraná (2004), pós graduação em Análises Clínicas pela Faculdade Integrado de Campo Mourão (2009); mestrado em Ciências Farmacêuticas pela Universidade Estadual do Centro-Oeste (2014) e doutorado em Ciências Farmacêuticas pela Universidade Estadual do Centro-Oeste (2022). Atualmente é professor do Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Paraná - campus Palmas. Tem experiência na área de Farmácia, com ênfase em Análises Clínicas e em Processos Produtivos de Alimentos Funcionais. Atuando principalmente nos seguintes temas: Bioquímica Clínica, Microbiologia Clínica e Desenvolvimento Tecnológico de Bebidas. Com ênfase em Biotecnologia de Microrganismos e no Desenvolvimento de Produtos e Processos na Tecnologia de Bebidas, especialmente na prospecção de processos fermentativos e enzimáticos, biodegradação e biorremediação.