Bachelor in Pharmacy and Biochemistry from the Pontifical Catholic University of Paraná (2002) and Masters in Pharmaceutical Sciences from the Federal University of Paraná (2005) and PhD in Health Sciences from PUCPR (2022) Currently, she is a professor at the Pontifical Catholic University of Paraná (since 2005) of the Pharmacy course. Also act as a member of Teaching and Learning (CrEAre) Teacher as leader of the Evaluation Team and member of the Pedagogical Excellence Nucleus (NEP) of the School of Medicine and Life Sciences at PUCPR. It has experience in training teachers for competency-based learning and teaching methodologies, building competency course curricula, and also works in the area of Phytotherapy and Phytochemistry (Natural Chemistry) and Quality Assurance (Good Manufacturing Practices), especially in following topics: chemical and microbiological quality control of medicines, food and cosmetics, analysis of the chemical composition of physical products.
Possui graduação em Farmácia e Bioquímica - Indústria e Alimentos pela Pontifícia Universidade Católica do Paraná (2002) e Mestrado em Ciências Farmacêuticas pela Universidade Federal do Paraná (2005) e Doutorado em Ciências da Saúde da PUCPR (2022). Atualmente é professora da Pontifícia Universidade Católica do Paraná (desde 2005) do curso de Farmácia. Atua também como membro do Centro de Ensino e Aprendizagem (CrEAre) atuando como líder da Equipe Avaliação Docente e membro do Núcleo de Excelência Pedagógica (NEP) da Escola de Medicina e Ciências da Vida da PUCPR. Conta com experiência na formação de professores para metodologias de aprendizagem ativa e ensino baseado em competências, construção de currículos de cursos por competências e também atua na área de Fitoterapia e Fitoquímica (Química de Produtos Naturais) e Garantia da qualidade (Boas Práticas de Fabricação), atuando principalmente nos seguintes temas: controle de qualidade físico-químico e microbiológico de medicamentos, alimentos e cosméticos, análise da composição química de produtos vegetais.