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HOSANA MARIA DEBONSI

Bachelor's degree in Chemistry with Technology assignments at Universidade Estadual Paulista Julio de Mesquita Filho (UNESP, 1995), master's degree in Chemistry from UNESP (1998), Ph.d. in Chemistry from UNESP (2002) concluded in 2004, and post-doctorate at the Institute of Chemistry from UNESP-Araraquara-SP, still completed a post-doc in 2011, at the Scripps Institution of Oceanography-UCSD, San Diego-CA, USA under the supervision of Dr. William H. Gerwick. Currently is Associate Professor in the Faculty of Pharmaceutical Sciences of Ribeirão Preto (FCFRP-USP). Has experience in the field of chemistry of natural products, with emphasis on chemical, biological and biosynthetic studies of plant from Piper species (Piperaceae), red algae Rhodomelaceae family including its marine microorganisms associated, besides to apply different approaches in marine cyanobacteria. Nowadays has been studying marine organisms from Antartic, such as algae from and its associated microorganisms, besides microorganisms associated to invertebrates, from sediments besides from fumarole Antarctic water.
Possui graduação em Química com atribuições tecnológicas pela Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (UNESP, 1995), mestrado em Química pela UNESP (1998) e doutorado em Química pela UNESP (2002) e pós-doutoramento concluído em 2004, no Instituto de Química pela UNESP-Araraquara - SP. Ainda, concluiu um pós-doutoramento em 2011, no Scripps Institution of Oceanography - UCSD, San Diego - CA, EUA sob a supervisão do Dr. William H. Gerwick. Atualmente é Professora Associada na Faculdade de Ciências Farmacêuticas de Ribeirão Preto (FCFRP-USP). Tem experiência na área de Química dos Produtos Naturais, com enfase em estudos químicos, biológicos e biossintéticos de espécies vegetais do gênero Piper (Piperaceae), de algas vermelhas da família Rhodomelaceae incluindo microrganismos marinhos associados, além de diferentes abordagens em química de cianobactérias marinhas. Recentemente tem estudado organismos marinhos provenientes do Continente Antártico, tais como algas e fungos associados, além de microrganismos associados a invertebrados, de sedimentos e ainda de água de fumarola Antártica. Bolsista de Produtividade PQ-2.

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