Luiza de Paula Dias Moreira
Ph.D. em "Animal and Food Science" pela Università degli Studi di Padova (UNIPD) - Itália, com periodo no exterior na Norwegian University of Life Sciences (NMBU), Noruega (2019-2022). Mestre pelo programa de pós-graduação em "Ciência da Nutrição" - Universidade Federal de Viçosa (UFV) (07/2019). Nutricionista pela Universidade Federal de Juiz de Fora (UFJF) (08/2016) com graduação sanduíche pela Universidade Federal de Viçosa (2014). Seu atual cargo é de ''Department Engineer'' na Norwegian University of Life Sciences, Noruega (10/2022 - 07/2023). Trabalhou como bolsista de Iniciação Científica - CNPq, Iniciação em Desenvolvimento Tecnológico e Inovação - PIBITI - CNPq e projetos de Extensão. Foi integrante dos grupos de pesquisa ''SciFood'' pela ''Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Sciences'', NMBU, Noruega (2021 - 2023); "Nutrição e Saúde Coletiva" (GPENSC - UFJF) (2014-2015) e do grupo de pesquisa "Estudos Experimentais com Alimentos e Planejamento Alimentar" - UFV (2016-2023). Foi monitora da disciplina Fisiologia Aplicada à Nutrição (UFJF), e realizou estágios extracurriculares no Laboratório de Análise de Água e Alimentos (microbiologia de alimentos) no departamento de Fármacia da UFJF. Foi estagiária em uma Clínica de Gastroenterologia. Realizou Aprimoramento Profissional em Nutrição e atuou como pesquisadora colaboradora nos Laboratórios de Nutrição Experimental e Desenvolvimento de Novos Produtos no Departamento de Nutrição e Saúde da Universidade Federal de Viçosa (08/2016 - 07/2017). Tem experiência em Nutrição: alimentos funcionais, compostos bioativos, doenças crônicas não transmissíveis, obesidade, estresse oxidativo, inflamação, esteatose hepática, e saúde intestinal; Ciência dos Alimentos: vinho, non-Saccharomyces; fermentação, estabilidade do vinho, leite, queijo, bactérias, proteômica, alimentos fermentados.
PhD in "Animal and Food Science" at the Università degli Studi di Padova (UNIPD) - Italy, with a period abroad at the Norwegian University of Life Sciences (NMBU), Norway (2019-2022). Holds a master's degree from the graduate program in "Nutrition Science" - Federal University of Viçosa (UFV) (07/2019). Nutritionist (Federal University of Juiz de Fora - UFJF, 08/2016) with period at the Federal University of Viçosa (2014). She is Department Engineer at Norwegian University of Life Sciences, at the Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Sciences (KBM), NMBU', Norway (10/2022 - 07/2023). Scholarship: CNPq, Initiation in Technological Development and Innovation - PIBITI - CNPq and participated in several research projects. He was a member of the ''SciFood'' Research Group at KBM, NMBU; "Nutrition and Public Health" (GPENSC - UFJF) (2014-2015); and "Experimental Studies with Food and Food Planning" - UFV (2016-2023). She was a tutor of the Physiology Applied to Nutrition (UFJF), and carried out extracurricular activities at the Water and Food Analysis Lab (Food microbiology) at the Pharmacy department at UFJF. She worked at a Gastroenterology Clinic. She performed Professional training in Nutrition and worked as a associate researcher at the Experimental Nutrition and New Product Development Lab at the Department of Nutrition and Health at the Federal University of Viçosa (08/2016-07/2017). She has experience in Nutrition, functional foods, bioactive compounds, chronic non-communicable diseases, oxidative stress, inflammation, hepatic steatosis and intestinal health. Food Science: wine, Non-Saccharomyces; fermentation, wine stability, milk, cheese, bacteria, shotgun proteomics, fermented foods.
Áreas De Investigação
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