Publicações no BrCris
 

Leandro Francisco do Carmo

Graduated in Bachelor of Biological Sciences from the Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (1994) and Degree from the Methodist University of Piracicaba (2010), master's and doctorate in Microbiology from the University of São Paulo and Post Doctorate in Non-timber Forest Resources ESALQ / Universidade from Sao Paulo. He has experience in the area of ​​Microbiology, with emphasis on fermentation processes and bioindicators. It also operates in the area of ​​Food, Food Safety. He works with native fruits and agroforestry and extractive systems, using elements of ecology such as population dynamics, landscape ecology and ethnobotany. Applying the principles of food processing and technology. It operates in education at different levels (Elementary, Middle, Technical and Higher Education). He is currently a professor at UNIMEP, in the Pharmacy, Nursing and Nutrition courses, in addition to working with Semi Presencial Education at USP/UNIVESP, he worked as an educator with the biological and didactic disciplines of the Graduation Course of Degree in Sciences. He was a professor at the Federal Institute of Education Science and Technology Campus São Paulo. Teaching classes for integrated and integrated technical high school and in 2018 Professor at the Methodist University of Piracicaba, now for the Degree and Bachelor of Biological Sciences courses with the disciplines of General Microbiology and Environmental Microbiology. he is currently a teacher in the state network of São Paulo in the Education Board of Piracicaba, participated in the Integral Teaching Program, together with the State School Profa. Wilsa Gomes Vasconcelos.
Possui graduação em Bacharelado Em Ciências Biológicas pela Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (1994) e Licenciatura pela Universidade Metodista de Piracicaba (2010), mestrado e doutorado em Microbiologia pela Universidade de São Paulo e Pós Doutorado em Recursos Florestais não madeireiros ESALQ / Universidade de São Paulo. Tem experiência na área de Microbiologia, com ênfase em processos fementativos e bioindicadores. Também atua na área de Alimentos, Segurança Alimentar. Trabalha com frutas nativas e sistemas agroflorestais e extrativistas, utilizando elementos da ecologia como dinâmica populacional, ecologia da paisagem e etnobotânica. Aplicando os princípios de processamento e tecnologia de alimento. Atua em educação em diversos níveis (Ensino Fundamental, Médio, Técnico e Superior). Atualmente é professor da UNIMEP, nos cursos de Farmácia, Enfermagem e Nutrição, além de trabalhar com Educação Semi Presencial da USP/UNIVESP, atuando como educador junto às disciplinas biológicas e didáticas do Curso de Graduação de Licenciatura em Ciências. Foi professor do Instituto Federal Educação Ciência e Tecnologia Campus São Paulo. Ministrando aulas para o ensino médio técnico integrado e graduação e em 2018 Professor na Universidade Metodista de Piracicaba, agora para o Cursos de Licenciatura e Bacharelado em Ciências Biológicas com as disciplinas de Microbiologia Geral e Microbiologia Ambiental. atualmente é professor da rede estadual de São Paulo da Diretoria de educação de Piracicaba, atuando no Programa de ensino Integral, junto a .Unidade Escola Estadual Profa. Wilsa Gomes Vasconcelos.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •