Juliana Salloum Farah
Formada em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal do Rio de Janeiro (UFRJ) com apresentação de tese relacionada a análise sensorial e produtos lácteos, com artigo publicado na revista Dairy Journal com o título: Analysis of yoghurts, whey-based beverages and fermented milks labels and differences on their sensory profiles and acceptance.
Mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos pelo Instituto Federal do Rio de Janeiro (IFRJ) com apresentação de tese relacionada a produtos lácteos e publicação dos seguintes artigos: revista Food Science, título Differential calorimetry scanning: current background and application in authenticity of dairy products e revista Food Control: Differential scanning calorimetry coupled with machine learning
technique: An effective approach to determine the milk authenticity.
Especialização em planejamento e finanças pela Universidade Estadual do Rio de Janeiro (UERJ) com tese relacionada a controles internos, com o seguinte título: A responsabilidade de Controles Internos na implementação da governança corporativa e no
atendimento da Lei SOx como segunda linha de defesa.
Experiência profissional no setor de desenvolvimento de produtos da Fábrica de Sorvetes Itália.
Principais atividades: análise de dados de produção e estimativa de vendas, preparação e elaboração de testes sensoriais, contato com fornecedores e análise da viabilidade de novos produtos, participação no projeto de redução de custos da empresa;
- Participação no desenvolvimento dos planos de boas práticas de fabricação, análise de perigos e pontos críticos de controle, elaboração de fichas técnicas e pesquisa a legislações, relacionamento com cliente atendendo a dúvidas técnicas e desenvolvendo informativos ao consumidor, análise completa de rótulos adequando a legislação brasileira, análise de concorrência;
E experiência profissional em controles internos na Deloitte e na Supergasbras, com atual cargo de analista sênior, sendo as principais atividades:
Coordenação de equipes e execução de atividades relacionados a:
- Controles internos no mapeamento de processos, estabelecendo controles, na área de negócios e de tecnologia da informação com o objetivo de atender às exigências da Lei Sarbanes-Oxley (SOx) documentando em narrativas, matriz de riscos e fluxogramas.
- Remediação de inconformidades apontadas pela auditoria externa e interna.
- Auditoria interna no desenho de procedimentos e execução de testes de controles nas áreas de negócios e de tecnologia da informação.
Graduated in food engineering from the Federal University of Rio de Janeiro (UFRJ) with a thesis presentation related to sensory analysis and dairy products, with an article published in the Dairy Journal with the title: Analysis of yoghurts, whey-based beverages and fermented milks labels and differences on their sensory profiles and acceptance.
Master's degree in food science and technology from the federal institute of rio de janeiro (IFRJ) with presentation of a thesis related to dairy products and publication of the following articles: Food Science magazine, title Differential calorimetry scanning: current background and application in authenticity of dairy products and in Food Control magazine: Differential scanning calorimetry coupled with machine learning
technique: An effective approach to determine the milk authenticity.
Specialization in planning and finance by the State University of Rio de Janeiro with a thesis related to internal controls, with the following title: The responsibility of Internal Controls in the implementation of corporate governance and in the
compliance with the SOx Law as a second line of defense.
Professional experience in the product development sector at Fábrica de Sorvetes Itália.
Main activities:
- Analysis of production data and sales estimate;
- Preparation and elaboration of sensory tests, contact with suppliers and analysis of the viability of new products.
- Participation in the company's cost reduction project;
- Participation in the development of good manufacturing practice plans, hazard analysis and critical control points, preparation of technical data sheets and research on legislation;
- Relationship with customer answering technical questions and developing information for the consumer.
- Complete analysis of labels adapting to Brazilian legislation;
- Competition analysis;
And professional experience in internal controls at Deloitte and Supergasbras, with the current position of senior analyst, the main activities :
Coordination of teams and execution of activities related to:
- Internal controls in the mapping of processes, establishing controls, in the area of business and information technology in order to meet the requirements of the Sarbanes-Oxley Act (SOx) documenting in narratives, risk matrix and flowcharts.
- Remediation of non-conformities pointed out by the external and internal audit.
- Internal audit in the design of procedures and execution of tests of controls in the areas of business and information technology.
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Publicações
- Identidade
- Ver todos