Ana C. Zanatta has a double degree in Chemistry between Universidade Estadual Paulista (UNESP), Brazil and Universidade de Coimbra (UC), Portugal, Master in Chemistry and is currently finishing her PhD in Chemistry, both at Universidade Estadual Paulista (UNESP), Brazil. She worked as a visiting researcher at the Università degli Studi di Salerno (Italy) and the University of Strathclyde (United Kingdom) where she developed metabolomics studies on Brazilian plants. She has experience in Natural Products Chemistry, focusing on the isolation, identification of secondary metabolites, dereplication studies, plant metabolomics, and development and validation of green analytical methods.
Ana C. Zanatta possui dupla titulação em Química pela Universidade Estadual Paulista (UNESP), Brasil e Universidade de Coimbra (UC), Portugal, mestrado e doutorado em Química, ambos na Universidade Estadual Paulista (UNESP), Brasil. Ela trabalhou como pesquisadora visitante na Università degli Studi di Salerno (Itália) e na University of Strathclyde (Reino Unido), onde desenvolveu estudos metabolômicos sobre plantas brasileiras. Ela tem experiência em Química de Produtos Naturais, com foco no isolamento, identificação de metabólitos secundários, estudos desreplicação, metabolômicos de plantas, e desenvolvimento e validação de métodos analíticos verdes.