Publicações no BrCris
 

Antônio Paulo Ribeiro Bitencourt

Graduado em Farmácia e Pós-graduado (nível mestrado) em Ciências Farmacêuticas pela Universidade Federal do Amapá (UNIFAP). Concluiu o doutorado em regime de co-tutela entre o Programa de Pós-graduação em Inovação Farmacêutica (PPGIF) da Universidade Federal do Pará (UFPA) no Brasil e o curso de Pós-graduação em Pesquisa de Fármacos, Biomoléculas e Produtos para a Saúde da Università degli Studi di Parma (UNIPR) na Itália. Possui experiência com tecnologia farmacêutica aplicada a matérias-primas vegetais, e nos últimos anos atuou na área de desenvolvimento de nanoestruturas funcionalizadas para a aplicação no tratamento do câncer de mama. Durante o ano de 2022 foi professor assistente do curso de Farmácia do Instituto Macapaense de Melhor Ensino Superior (IMMES) no estado do Amapá, Brasil. Atualmente possui vínculo como pesquisador (pós-doc) na Universidade Federal do Oeste do Pará (UFOPA), onde realiza estudos com enfoque no controle de qualidade de alimentos desidratados de origem amazônica.
Graduated in Pharmacy and Postgraduate (Master's level) in Pharmaceutical Sciences from the Universidade Federal do Amapá (UNIFAP). He completed his doctorate under joint supervision between the Postgraduate Program in Pharmaceutical Innovation (PPGIF) at the Universidade Federal do Pará (UFPA) in Brazil and the Postgraduate course in Research on Pharmaceuticals, Biomolecules and Health Products from the Università degli Studi di Parma (UNIPR) in Italy. He has experience with pharmaceutical technology applied to plant raw materials, and in recent years has worked in the development of functionalized nanostructures for application in the treatment of breast cancer. During 2022 he was assistant professor of the Pharmacy faculty at Instituto Macapaense de Melhor Educação Superior (IMMES) in the state of Amapá, Brazil. Currently he has a research position (post-doc) at the Federal University of Western Pará (UFOPA), where he conducts studies focusing on quality control of dehydrated foods of Amazonian origin.
  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •