Publicações no BrCris
 

Priscila Domingues Alamar

Graduated in Food Engineering from Federal University of Pará (2009), master's degree in Food Science and Technology from Federal University of Pará (2012) and PhD in Food Science from State University of Campinas (UNICAMP) (2019). Has experience in the area of ​​Food Science and Technology, with emphasis on spectrometric techniques and chemometry. Currently the focus is on infrared, near (NIR) and medium (MIR) techniques, applying chemometric techniques (PCA, PLS, PLSDA, KNN, SIMCA, control charts, among others) in the calibration and classification of food products of plant origin from its quality attributes (physical-chemical and nutritional).
Possui graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal do Pará (2009), mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal do Pará (2012) e doutorado em Ciência de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP) (2019). Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase em técnicas espectrométricas e quimiometria. Atualmente o foco está na técnica de infravermelho, próximo (NIR) e médio (MIR), aplicando técnicas quimiométricas (PCA, PLS, PLSDA, KNN, SIMCA, cartas de controle, entre outros) na calibração e classificação de produtos alimentícios de origem vegetal a partir de seus atributos de qualidade (físico-química e nutricional).

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •