Has a degree in Nutrition from the Pontifical Catholic University of Campinas (1992), a Master's degree in Nutrition Science (1998) from the Fea-UNICAMP School of Food Engineering and a Doctorate in Food and Nutrition (2009) from the Fea-UNICAMP School of Food Engineering. She is currently a professor of bachelor's and master's degrees in gastronomy at the Federal University of Ceará - UFC. Research with emphasis on food biodiversity, food planning and consumption and consumer attitude, working mainly on the following topics: biodiversity, nutrition, food consumption and planning, food and nutrition education, gastronomy, diet, dietiotherapy, sports nutrition and food science and technology.
Possui graduação em Nutrição pela Pontifícia Universidade Católica de Campinas (1992), mestrado em Ciência da Nutrição (1998) pela Faculdade de Engenharia de Alimentos FEA-UNICAMP e doutorado em Alimentos e Nutrição (2009) pela Faculdade de Engenharia de Alimentos FEA-UNICAMP. Atualmente é professora dos cursos de Bacharelado e Mestrado em Gastronomia da Universidade Federal do Ceará - UFC. Pesquisas com ênfase em biodiversidade alimentar, planejamento e consumo alimentar e atitude de consumidor, atuando principalmente nos seguintes temas: biodiversidade, nutrição, consumo e planejamento alimentar, educação alimentar e nutricional, gastronomia, dietoterapia, nutrição esportiva e ciência e tecnologia de alimentos.