Graduated in Biological Sciences from Universidade São Francisco (2008). Master in Health, Food and Environmental Safety in Agribusiness from Instituto Biológico (2012), developing experience in the area of Phytosanitary and Population Ecology, with emphasis on Agricultural Acarology and Agricultural Entomology. PhD in Health, Food and Environmental Safety in Agribusiness from Instituto Biológico (2017), where he worked in the Economic Entomology laboratory, developing research with gamma radiation and hydrothermal treatments in the area of post-harvest technology with a focus on fruit flies. Post-Doctorate in the development of research with bacteria for the control of insect pests in the Biological Control laboratory of the Biological Institute with a Fapesp grant. He currently works in the Biological Control laboratory at the Biological Institute, where he coordinates and develops research with bacteria and entomopathogenic nematodes for biological control.
Possui graduação em Ciências Biológicas pela Universidade São Francisco (2008). Mestrado em Sanidade, Segurança Alimentar e Ambiental no Agronegócio pelo Instituto Biológico (2012), desenvolvendo experiência na área de Fitossanidade e Ecologia de populações, com ênfase em Acarologia Agrícola e Entomologia Agrícola. Doutorado em Sanidade, Segurança Alimentar e Ambiental no Agronegócio pelo Instituto Biológico (2017), onde trabalhou no laboratório de Entomologia Econômica, desenvolvendo pesquisas com radiação gama e tratamentos hidrotérmicos na área de tecnologia de pós-colheita com foco em moscas-das-frutas. Pós-Doutorado no desenvolvimento de pesquisas com bactérias para o controle de insetos praga no laboratório de Controle Biológico do Instituto Biológico com bolsa Fapesp. Atualmente trabalha no laboratório de Controle Biológico do Instituto Biológico, onde atua na coordenação e desenvolvimento de pesquisas com bactérias e nematoides entomopatogênicos para o controle biológico.