Publicações no BrCris
 

Alex da Silva Santos

Alex da Silva Santos is an Professor, at the Federal Institute of Acre (IFAC) and Coordinator of the Lato Sensu Graduate Program in Food Science and Technology at IFAC, Campus Xapuri. Graduated in Food Engineering from the Federal Rural University of Rio de Janeiro (UFRRJ), he has a Master's degree in Food Science and Technology, Specialization in Occupational Safety Engineering from UNESA, Specialization in Special and Inclusive Education from Unina College and Degree in Mathematics from AVM/Cândido Mendes. He has worked as a mathematics teacher for primary and secondary education in several educational institutions. He currently teaches for the Higher Course in Agroindustry, the technical courses (integrated and subsequent) in food and for the postgraduate course in Teaching at IFAC, Xapuri campus. In the area of ​​scientific research, he has experience in food microbiology, membrane separation processes, gas chromatography, enzymatic technology, fermentation processes.
Alex da Silva Santos é Docente EBTT, área de Alimentos, do Instituto Federal do Acre (IFAC) e Coordenador da Pós-graduação Lato Sensu em Ciência e Tecnologia de Alimentos do IFAC, Campus Xapuri. Graduado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ), possui mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Especialização em Engenharia de Segurança do Trabalho pela UNESA, Especialização em Educação Especial e Inclusiva pela faculdade Unina e Docência para o ensino fundamental e médio em matemática pela AVM/Cândido Mendes. Já atuou como professor de matemática para o Ensino fundamental e médio em diversas instituições de ensino. Atualmente leciona para o Curso superior em Agroindústria, os cursos técnicos (integrado e subsequente) de alimentos e para a pós-graduação em Ensino do IFAC, campus Xapuri. Na área de pesquisa científica, tem experiência em microbiologia de alimentos, processos de separação por membrana, cromatografia gasosa, tecnologia enzimática e processos fermentativos.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •