Publicações no BrCris
 

Alexandre Santos de Souza

Graduado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (1999), Mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (2004), Doutorado em Ciência de Alimentos pela Universidade Federal do Rio de Janeiro (2007) e Pós Doutorado em Análises Físico-Químicas pela Universidade Estadual de Santa Cruz (2016). Atualmente é Professor Titular do Instituto Federal de Educação Ciência e Tecnologia do Norte de Minas Gerais. Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos. Atua principalmente nos seguintes temas: Projetos Industriais, Processos Biotecnológicos, e Desenvolvimentos de novos produtos.
Graduated in Food Engineering from the Federal Rural University of Rio de Janeiro (1999), Master in Food Science and Technology from the Federal Rural University of Rio de Janeiro (2004), Doctorate in Food Science from the Federal University of Rio de Janeiro ( 2007) and Post Doctorate in Physical-Chemical Analysis from the State University of Santa Cruz (2016). He is currently a Full Professor at the Federal Institute of Education, Science and Technology of Northern Minas Gerais. He has experience in the area of Cachaça Production Technology and Alcoholic Beverage Development. He works mainly on the following topics: Cachaça Production Technology, Physical-chemical analysis and Industrial Projects.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •