Publicações no BrCris
 

Ieda Kanashiro Makiya

Associate Professor at School of Applied Sciences, State University of Campinas - FCA-UNICAMP. Head of Research Group in Sustainable Business Laboratory on CNPq basis. Advisor in Pos-Graduated Program in Business Management (FCA-UNICAMP). Member of Agribusiness Laboratory (LAG), Laboratory of Studies on Sustainable Operations Management (LEGOS) linked to the Centre for Research in Management (CEPAD), Faculty of Applied Sciences - UNICAMP. Experience in Industrial Engineering, focus on Sustainability in Value Chain Analysis, Smart Cities, Creative Economy, Industry 4.0. Visiting Scholar at Climate Change Laboratory - Agricultural and Biological Engineering - University of Florida (2014). Researcher at Institute for Technological Researches of São Paulo - IPT (2004-2005-2006). PhD on Quality Management at Department of Industrial Engineering of Politecnic School of University of São Paulo - EPUSP (1997-2002). Master Degree on Process Technology - State University of Campinas - UNICAMP (1993-1996). Bachelor Degree on Food Engineering of State University "Júlio de Mesquita Filho" - UNESP (1985-1989),
Professora Livre Docente da Faculdade de Ciências Aplicadas da Universidade Estadual de Campinas - FCA-UNICAMP. Líder de Grupo de Pesquisa SB-LAB - Sustainable Business Laboratory / Laboratório de Negócios Sustentáveis na base CNPq. Docente credenciada no Programa de Pós-Graduação em Administração (PPGA/mestrado e doutorado), FCA-UNICAMP. Integrante do Laboratório de Agronegócio (LAG), vinculado ao Centro de Pesquisas em Administração (CEPAD) e Laboratório de Estudos de Gestão de Operações Sustentáveis (LEGOS), vinculado ao Centro de Pesquisas em Engenharia de Produção (CENPRO). Ênfase nos seguintes temas: Sustentabilidade, Qualidade Produtividade, Smart Cities, Indústria 4.0, Economia Criativa. Possui Pós-Doutorado em indicadores de sustentabilidade pelo Climate Change Laboratory - Agricultural and Biological Engineering - University of Florida (2014). Desenvolvimento de pesquisas junto ao Instituto de Pesquisas Tecnológicas do Estado de São Paulo - IPT (2004-2005-2006). Doutorado em Gestão da Qualidade pelo Departamento de Engenharia de Produção da Escola Politécnica da Universidade de São Paulo, EPUSP (2002). Mestrado em Tecnologia de Processos pela Faculdade de Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas FEA-UNICAMP (1996). Graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP (1989).

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Pesquisas
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •