Formada em Medicina Veterinária com dupla especialização (medicina de pequenos animais e produção animal). Possui mestrado (2010) e doutorado (2012) na área de Produção Animal pela Universidad de Zaragoza (Espanha) Tem experiência na área de Zootecnia, com ênfase atuando principalmente nos seguintes temas: qualidade carne, gado de corte, sistemas de produção, óleos essenciais e consumidores. Post-doutorado pela Universidad de Zaragoza e na Universidade Estadual de Maringá (PR) (2013-2016) onde foi bolsista do programa Ciências sem fronteiras-modalidade atração de Jovens Talentos.
Após a conclusão dos Pós-doutorados, atuou como pesquisadora da Universidad de Zaragoza até 2019. Concomitantemente, complementou sua formação acadêmica inicial com mestrado na área de Ciências Sociais: Cooperação para o desenvolvimento (2018) pela Universidad de Zaragoza (Espanha) atuando na área de Cooperação Internacional e Desenvolvimento Sustentável e na Área de Didática em 2020 pela Faculdade de Educação da mesma instituição. Atualmente é professora na faculdade de veterinária na Universidade CEU, Cardenal Herrera (Espanha)
Veterinary since 2009 (specialists in medicine of small animals and animal production) I started to work in 2009 in the Dept. of Animal Production and Food Science of the University of Zaragoza (Spain) where I developed and reached Master and Ph.D degree (2012) in the field of Animal Production. I was researcher on the University of Zaragoza from 2009 until 2014, where I moved definitely to Brazil, at Universidade Estadual de Maringá (fellow from Brazilian Government - CNPq, ?attraction of young talents?)
In 2018 reached a Master Degree on ?Cooperation for development? from the univesity of Zaragoza (Spain) focused in the development of international cooperation projects under the framework of the new ONU Agenda 2030 and the SDG (Sustainable Development Goals).
Main areas of expertise and research: animal production, production systems, factors that affect carcass and meat quality, food composition and quality, sensory analyses, consumer´s acceptability, use of natural additives in ruminant feed, shelf-life of food products, cooperation for international development,application of SDG (Sustainable Development Goals) in agro-alimentary and livestock sector.
She is currently professor at the Faculty of Veterinary Medicine at CEU University, Cardenal Herrera (Spain)