Publicações no BrCris
 

Denise Coutinho Endringer

Graduated in Pharmacy from the Federal University of Espírito Santo (2000), master's degree in Pharmaceutical Sciences from the Federal University of Minas Gerais (2002) and doctorate from the Federal University of Minas Gerais (2007), having completed a sandwich internship at Purdue University (Indiana), U.S. She is currently a full professor at Universidade Vila Velha, supervising the Graduate Programs in Pharmaceutical Sciences and PPG in Pharmaceutical Assistance. At the Capixaba Institute of Sciences and Administration, she works as a Senior Researcher. His work in the area of ​​Pharmaceutical Assistance involves working with mental health and pharmaceutical care to reduce complications and improve the quality of life of patients with chronic diseases or long-term treatment. In the area of ​​Pharmaceutical Sciences, he focuses on the study of food, algae and medicinal plants, performing analysis of chemical and centesimal composition and in vitro evaluation of biological activities of isolated natural products, foods and medicinal plants, mainly in vitro induction tests. quinone reductase, inhibition of NF-kB, NO, and aromatase (CYP19), as well as several cancer chemoprevention assays, performed in cell and organ cultures.
Possui graduação em Farmácia pela Universidade Federal do Espírito Santo (2000), mestrado em Ciências Farmacêuticas pela Universidade Federal de Minas Gerais (2002) e doutorado pela Universidade Federal de Minas Gerais (2007), tendo realizado estágio sanduíche na Purdue University (Indiana), Estados Unidos. Atualmente, é professora titular na Universidade Vila Velha, orientando nos Programas de Pós-graduação em Ciências Farmacêuticas e no PPG em Assistência Farmacêutica. No Instituto Capixaba de Ciências e Administração atua como pesquisadora Sênior. Sua atuação na área de Assistência Farmacêutica em envolve a relação de trabalho com saúde mental e atenção farmacêutica na redução de complicações e na melhoria da qualidade de vida de pacientes com doenças crônicas ou de tratamento longo. Na área de Ciências Farmacêuticas, concentra-se no estudo de alimentos, algas e plantas medicinais, realizando análise da composição química e centesimal e avaliação in vitro de atividades biológicas de produtos naturais isolados, alimentos e plantas medicinais, principalmente ensaios in vitro de indução de quinona reductase, inibição de NF-kB, de NO, e aromatase (CYP19), bem como diversos ensaios de quimioprevenção de câncer, realizados em cultura de células e órgãos.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Pesquisas
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •