Publicações no BrCris
 

Menandes Alves de Souza Neto

Graduated in Pharmacy and Biochemistry from the Unified Institute of Higher Education in Objective (2002), Master in Biology with emphasis in Cellular and Molecular Biology from the Federal University of Goiás (2007) and Doctorate in Food Science and Technology from the Federal University of Goiás (2020 ). Currently, he is a professor of higher education at Alfredo Nasser University Center and an Extension Fellow to strengthen the CIEVS NETWORK in partnership with FIOCRUZ/Ministry of Health. Current Coordinator of the Technical Teaching Group of the Regional Council of Pharmacy of the State of Goiás. of BASIS (Bank of Evaluators of the National System of Evaluation of Higher Education) for authorization, accreditation and re-accreditation of courses and higher education institutions. He served as pedagogical coordinator of the Pharmacy course at Faculdade Evangélica de Ceres and at Centro Universitário UNIVAR. He served as Official Criminal Expert for the Secretariat of Public Security of the State of Mato Grosso carrying out criminal investigations in several areas. He also has a lato sensu postgraduate degree in Clinical Pharmacy at PUC-GO. He has experience in the field of Pharmacy, with an emphasis on Biochemistry, Clinical Analysis, Laboratory Diagnosis of Hemoglobinopathies and other hereditary anemias. It works in the areas of Clinical Pharmacy, Pharmacovigilance, Pharmaceutical Assistance, Pharmacoepidemiology and Pharmacotherapy. Taught several subjects (Biochemistry, Clinical Biochemistry, Food Biochemistry, Bromatology, Pharmacology, Pharmaceutical Chemistry, Parasitology, Immunology and others) in several courses in the health area (Pharmacy, Nursing, Physiotherapy, Nutrition, Biomedicine, Physical Education) and taught subjects for the Agronomy course (General Chemistry, Analytical Chemistry and Plant Biochemistry) . He has supervised several course completion works at the undergraduate and graduate level (Lato sensu). He also acts as Scientific Editor at the Electronic Journal of the Faculty of Ceres and Reviewer of the journal Food Microbiology.
Possui graduação em Farmácia e Bioquímica pelo Instituto Unificado de Ensino Superior Objetivo (2002), mestrado em Biologia com ênfase em Biologia Celular e Molecular pela Universidade Federal de Goiás (2007) e Doutorado em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal de Goiás (2020). Atualmente, atua como docente do ensino superior no Centro Universitário Alfredo Nasser. Bolsista de Extensão para fortalecimento da REDE CIEVS em parceria com a FIOCRUZ/Ministério da Saúde, atuando no CIEVS Goiânia realizando análise e interpretação de dados em saúde com a utilização de ferramentas de Business Intelligence e ferramentas estatísticas; conduz investigações epidemiológicas utilizando ferramentas de epidemiologia descritiva; desenho e condução de estudos epidemiológicos e na produção de relatórios e boletins técnicos. Possui pós graduação em epidemiologia de campo aplicada a SUS (EPISUS) pela Fundação Oswaldo Cruz campus Brasília. É Membro Grupo Técnico em Ensino do Conselho Regional de Farmácia do Estado de Goiás desde 2014. Membro do BASIS (Banco de Avaliadores do Sistema Nacional de Avaliação da Educação Superior ) para autorização, credenciamento e recredenciamento de cursos e instituições de ensino superior. Atuou como coordenador pedagógico do curso de Farmácia na Faculdade Evangélica de Ceres e no Centro Universitário UNIVAR. Atuou como Perito Oficial Criminal pela Secretaria de Segurança pública do Estado do Mato Grosso realizando perícias criminais em diversas áreas. Concluiu a pós graduação em Criminologia e investigação criminal .Possui ainda pós graduação lato sensu em Farmácia Clínica pela PUC-GO. Tem experiência na área de Farmácia, com ênfase em Bioquímica, Analises Clinicas, Diagnóstico Laboratorial de Hemoglobinopatias e outras anemias hereditárias. Atua nas áreas de Farmácia Clínica, Farmacovigilância, Assistência Farmacêutica, farmacoepidemiologia e farmacoterapia. Ministrou diversas disciplinas (Bioquímica, Bioquímica Clínica, Bioquímica de alimentos, Bromatologia, Farmacologia, Química Farmacêutica, Parasitologia, Imunologia e outras) em diversos cursos da área da saúde (Farmácia, Enfermagem, Fisioterapia, Nutrição, Biomedicina, Educação Física) e ministrou disciplinas para o curso de Agronomia (Química Geral, Química Analítica e Bioquímica de Plantas) . Orientou diversos trabalhos de conclusão de curso à nível de graduação e pós graduação (Lato sensu). Atua ainda como Editor Científico na Revista Eletrônica da Faculdade de Ceres e Revisor do periódico Food Microbiology.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •