Publicações no BrCris
 

Edison Paulo De Ros Triboli

Graduated in Chemical Engineering from the Federal University of Rio Grande do Sul (1980), is a Specialist in Ethanol Production Technology (COPPE-UFRJ, 1982), took a course in Food Quality (UNICAMP, 1995), having a master's degree in sciences in Chemical Engineering by the Polytechnic School of the University of São Paulo (1992), supervised by Prof. Dr. Walter Borzani, and PhD in Sciences in Chemical Engineering from the Polytechnic School of the University of São Paulo (2014), supervised by Prof. Dr. Jorge Andrey Wilhems Gut He is currently a full professor at Instituto Mauá de Tecnologia and professor at Instituto Mauá de Tecnologia since 1986, working in the courses of Food Engineering (1986), Chemical Engineering (1990) and Design (2010). He has experience in the area of ​​Chemical Engineering, with an emphasis on Transport Phenomena, working mainly in the area of ​​spray drying. In the area of ​​Food Engineering, he specializes in quality, having experience in the areas of food microbiology and food shelf life. In the area of ​​Design he has worked in the field of typography and semiotics. He has been coordinating and supervising Senior Thesis Works since 1995. He was didactic-pedagogical Coordinator of the Food Engineering and Chemical Engineering courses from 2000 to 2009. He participated in the STHEM Brasil training in 2017 and, since then, he has acted as a multiplier agent for methodologies for active learning.
Possui graduação em Engenharia Química pela Universidade Federal do Rio Grande do Sul (1980), é Especialista em Tecnologia de Produção de Etanol (COPPE-UFRJ, 1982), fez curso em Qualidade de Alimentos (UNICAMP, 1995), sendo mestre em ciências em Engenharia Química pela Escola Politécnica da Universidade de São Paulo (1992), orientado pelo Prof. Dr. Walter Borzani, e doutor em ciências em Engenharia Química pela Escola Politécnica da Universidade de São Paulo (2014), orientado pelo Prof. Dr. Jorge Wilhems Gut Atualmente é professor titular do Instituto Mauá de Tecnologia e professor do Instituto Mauá de Tecnologia desde 1986, atuando nos cursos de Engenharia de Alimentos (1986), Engenharia Química (1990) e Design (2010). Tem experiência na área de Engenharia Química, com ênfase em Fenômenos de Transporte, atuando principalmente na área de secagem por atomização. Na área de Engenharia de Alimentos é especialista em qualidade, tendo experiência nas áreas de microbiologia dos alimentos e de vida de prateleira de alimentos. Na área de Design tem atuado na área de tipografia e semiótica. Atua na coordenação e orientação de Trabalhos de Conclusão de Curso desde 1995. Foi Coordenador Didático-pedagógico dos cursos de Engenharia de Alimentos e Engenharia Química de 2000 até 2009. Participou do treinamento STHEM Brasil em 2017 e, desde então, tem atuado como agente multiplicador de metodologias para a aprendizagem ativa.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •