Publicações no BrCris
 

Amanda Fernandes Xavier Pedrosa

Adjunct Professor in the Management and Innovation area of the Production Engineering Program at COPPE/UFRJ. She develops research on sustainable innovations and new economic models for sustainability, from the perspective of circularity, functionality and cooperative territorial ecosystems. Coordinator of ITCP - Technological Incubator of Popular Cooperatives of COPPE-UFRJ. Scientific Committee of Clube EFC Rio (Club of the Functional and Cooperative Economy - Rio de Janeiro, website https://clubeefcrio.com/), in partnership with the European Institute of EFC (IE-EFC) and the ATEMIS research and intervention laboratory ( France). In addition, she works as an associate researcher at the Ecodesign laboratory at UTT (Université de technologie de Troyes) and at the Lab of Product Design and Innovation (LCPI), at Arts and Métiers ParisTech (ENSAM - Ecole Nationale Supérieure d'Arts et Métiers). PhD in Production Engineering in the area of Innovation Management and Sustainability. Master's degree in Production Engineering in the area of Project Management and Products. Bachelor in Business Administration with emphasis in entrepreneurship and business, Federal University of Itajubá.
Professora Adjunta da área de Gestão e Inovação do Programa de Engenharia de Produção da COPPE/UFRJ. Desenvolve pesquisas sobre inovações sustentáveis e novos modelos econômicos para a sustentabilidade, a partir da perspectiva da circularidade, da funcionalidade e de ecossistemas territoriais cooperativos. Coordenadora da ITCP - Incubadora Tecnológica de Cooperativas Populares da COPPE-UFRJ. Comitê cientifico do Clube EFC Rio (Clube da Economia da Funcionalidade e da Cooperação - Rio de Janeiro, website https://clubeefcrio.com/), em parceria com o Instituto Europeu da EFC (IE-EFC) e com o laboratório de pesquisa e intervenção ATEMIS (França). Além disso, atua como pesquisadora associada ao laboratório de Ecodesign da UTT (Université de technologie de Troyes) e ao laboratório de concepção de produtos e inovação (LCPI) da Arts et Métiers ParisTech (ENSAM - École Nationale Supérieure d'Arts et Métiers), na área de eco-inovação e desenvolvimento de produtos sustentáveis. Doutorado e Pós-doutorado em inovação e sustentabilidade pelo PEP/COPPE - UFRJ. Doutorado Sanduíche na Arts et Métiers ParisTech; Tese premiada pela Casa Firjan 2019.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •