Daniel Rinaldo has a undergraduate degree in chemistry (2004), his MSc degree in chemistry (2007), and his PhD in chemistry (2010) from the Institute of Chemistry of Araraquara, Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho" (IQ-UNESP). He is appointed was adjunct professor at the Federal University of Espírito Santo (UFES). He is currently an associate professor (MS 5.3) at the School of Sciences, Bauru, Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho" (FC-UNESP) where he conducts research in the chemistry of natural products with approaches of green chemistry. He is a member of the INCT BioNat project, SPRINT / FAPESP and a PRINT / CAPES. He is co-founder of the Green Biotech Network, a network of scientific collaboration between young professors from different units of UNESP and other research institutions and has research in international partnership with Future Industries Institute (University of South Australia, FII-UniSA).
Possui licenciatura em química (2004), mestrado em química (2007) e doutorado em química (2010) pelo Instituto de Química de Araraquara da Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho" (IQ-UNESP). Atuou como professor adjunto na Universidade Federal do Espírito Santo (UFES). Atualmente é professor associado (MS 5.3) da Faculdade de Ciências de Bauru da Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho" (FC-UNESP) onde realiza pesquisas na área de química de produtos naturais com abordagens da química verde. É integrante do projeto INCT BioNat, SPRINT/FAPESP e de um PRINT/CAPES. É co-fundador do Green Biotech Network, uma rede de colaboração científica entre jovens professores de diferentes unidades da UNESP e de outras instituições de pesquisa e possui pesquisas em parceria internacional com Future Industries Institute (University of South Australia).