Doctoral student at the Graduate Program in Social Sciences at the Federal University of Rio Grande do Norte (UFRN), Master in Social Sciences at the same institution (2018), graduated in Nutrition at the Federal University of Campina Grande (2016). She is currently an international researcher at Ryerson University and a Global Affairs Canada Scholar for the Emerging Leaders in the Americas Program (ELAP). She also provides advice as a nutritionist to the Collaborating Center for School Food and Nutrition (CECANE / UFRN). She has worked as a researcher/scholarship holder of the State Department of Public Health of Rio Grande do Norte (SESAP / FAPERN) in intervention actions in Health Surveillance and Public Management. She has experience in the field of Nutrition in Collective Health, working mainly on the following topics: Public Policies for Food and Nutrition Security, especially the National School Feeding Program (PNAE), Food systems, Short agrifood chains and family farming cooperatives and associations.
Sou nutricionista formada pela Universidade Federal de Campina Grande (UFCG), com Mestrado e Doutorado em Ciências Sociais pela Universidade Federal do Rio Grande do Norte (UFRN). Atualmente, ocupo o cargo de docente substituta na Escola Multicampi de Ciências Médicas da UFRN, onde estou vinculada ao curso de Medicina e à Residência Multiprofissional em Atenção Básica e Saúde Materno-Infantil. Enquanto pesquisadora, sou colaboradora do Laboratório Horta Comunitária Nutrir (LabNutrir/UFRN) e sou pesquisadora-apoiadora da "Estratégia Nacional de Prevenção e Atenção à Obesidade Infantil" - PROTEJA, do Ministério da Saúde. Também atuo como nutricionista do Centro Colaborador em Alimentação e Nutrição do Escolar (CECANE/UFRN). Em 2022, tive a oportunidade de atuar como pesquisadora-bolsista internacional no Centre for Studies in Food Security, na Toronto Metropolitan University, no âmbito do Emerging Leaders in the Americas Program (ELAP). Minhas pesquisas têm focado em analisar políticas públicas de segurança alimentar e nutricional que visem a promoção de sistemas alimentares mais sustentáveis e saudáveis.