Fernando Teixeira Samary
Graduated in Agronomic Engineering from the Federal Rural University of Rio de Janeiro (1992), Master's in Food Technology from the State University of Campinas (1995) and a double doctorate degree from the Federal University of Rio de Janeiro and the University of Montpellier (France). He is currently an Analyst at the Brazilian Agricultural Research Corporation. He has experience in the areas of Processing, Food Safety and Nutrition, working mainly in the following segments: meat and derivatives, milk and derivatives, vegetables and derivatives, food enrichment.In the management area, he has experience in negotiation, preparation of proposals and projects, institutional relations and articulation with the private sector.
Possui graduação em Engenharia Agronômica pela Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (1992), mestrado em Tecnologia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (1995) e doutorado duplo diploma pela Universidade Federal do Rio de Janeiro e Universidade de Montpellier (França). Atualmente é Analista da Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária. Tem experiência nas áreas de Processamento, Segurança dos Alimentos e Nutrição atuando principalmente nos seguintes segmentos: carne e derivados, leite e derivados, vegetais e derivados, enriquecimento de alimentos. Na área de gestão tem experiência em negociação, elaboração de propostas e projetos, relações institucionais e articularão com o setor privado.
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Afiliação
- Publicações
- Identidade
- Ver todos