Publicações no BrCris
 

Antonio Messias Valdevino

Professor of the Business Administration Course at the Federal University of Cariri. She holds a degree in Business Administration from the State University of Ceará (2007), a master's degree in Administration and Controllership (2010) from the Federal University of Ceará and a PhD in business from the Federal University of Pernambuco with a sandwich period at Breda University of Applied Sciences (NHTV), The Netherlands. She is Studying Cultural Anthropology at PUCPR (2022). Currently fulfilling a Postdoctoral internship in Public Administration at the Federal University of Viçosa (MG) researching the Creative Economy through Gastronomy. She is leader of the Center for Business, Strategy and Consumption Studies (NEC) at the Federal University of Cariri and researcher at the Research Group on Gastronomy, Hospitality and Tourism (Ghosto) at the University of São Paulo. She was a research productivity fellow, encouraging internalization and technological innovation - BPI (FUNCAP) from 2020 to 2022. Extension Coordinator of the Administration Course (2019-2022). She has experience in Administration, with emphasis on Services Marketing, culture and consumption. He is currently researching and interested in collaborative consumption, cultural and creative micro-entrepreneurship, resilience and creativity, tourism (creative and cultural), synergies between tourism and culture, placemaking, storytelling. In teaching, she also has experience in applying the creative process with the use of co-creation techniques, active methodologies and qualitative methodologies.
Professora do Curso de Administração da Universidade Federal do Cariri. Possui graduação em Administração de Empresas pela Universidade Estadual do Ceará (2007), mestrado em Administração e Controladoria (2010) pela Universidade Federal do Ceará e Doutorado pelo Programa de Pós-Graduação em Administração da Universidade Federal de Pernambuco com período sanduíche na Breda University of Applied Sciences (NHTV), Holanda. Cursando especialização em Antropologia Cultural pela PUCPR (2022). Cumpre estágio Pós-doutoral em Administração Pública na Universidade Federal de Viçosa (MG) pesquisando a Economia Criativa pela Gastronomia. É líder do Núcleo de Estudos em Negócios, Estratégia e Consumo (NEC) da Universidade Federal do Cariri e pesquisadora do Grupo de Pesquisa em Gastronomia, Hospitalidade e Turismo(Ghosto) da Universidade de São Paulo. Foi bolsista de produtividade em pesquisa, estímulo à interiorização e inovação tecnológica - BPI (FUNCAP) de 2020 a 2022. Coordenadora de Extensão do Curso de Administração (2019-2022).Tem experiência em Administração, com ênfase em Marketing de Serviços, cultura e consumo. Atualmente pesquisa e tem interesses pelos temas consumo colaborativo, micro-empreendedorismo cultural e criativo, resiliência e criatividade, turismo (criativo e cultural), sinergias entre turismo e cultura, placemaking, narrativas (storytelling). No ensino, tem experiência também na aplicação de processo criativo com o uso de técnicas de co-criação, metodologias ativas e metodologias qualitativas.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Pesquisas
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •