Graduated in Biotechnology from the Federal Rural University of the Semi-Arid (UFERSA), Mossoró - RN (2013), Master's Degree in Biochemistry (Concentration Area: Vegetal Biochemistry) (2015) and Ph.D. in Development and Technological Innovation in Medicines (Concentration Area: Medicine Innovation) (2019), both from the Federal University of Ceará (UFC), Fortaleza - CE. He served as a substitute Professor at the Federal Rural University of Sem-Árido (UFERSA-RN) (2019-2020) in the undergraduate course in Biotechnology. He worked as a professor at the Faculty of Nursing Nova Esperança de Mossoró (FACENE-RN) (2019-2022) in the Pharmacy, Nursing, Physiotherapy, Dentistry and Physical Education courses, and at the Maurício de Nassau University Center (UNINASSAU), Mossoró campus (2022) in the Pharmacy course. He has experience in the area of Biochemistry, specifically in Protein and Carbohydrate Chemistry, in the extraction and isolation of Vegetal Hemicelluloses for the development of biodegradable films with biotechnological application; the use of Cyclodextrins as a pharmaceutical excipient for microencapsulation and application of essential oils; in the area of Microbiology with the evaluation of antimicrobial activity of natural products and in Technological Prospecting studies based on Patents. He is currently part of the Technological Frontiers Program as a fellow of the Industrial Residency in Biotechnology and Nanotechnology at the Federation of Industries of the State of Ceará (FIEC) in partnership with the Euvaldo Lodi Institute (IEL).
(less)
Graduated in Biotechnology from the Federal Rural University of the Semi-Arid (UFERSA), Mossoró - RN (2013), Master's Degree in Biochemistry (Concentration Area: Vegetal Biochemistry) (2015) and Ph.D. in Development and Technological Innovation in Medicines (Concentration Area: Medicine Innovation) (2019), both from the Federal University of Ceará (UFC), Fortaleza - CE. He served as a substitute Professor at the Federal Rural University of Sem-Árido (UFERSA-RN) (2019-2020) in the undergra (... more)
Possui graduação em Biotecnologia pela Universidade Federal Rural do Semi-Árido (UFERSA), Mossoró - RN (2013), mestrado em Bioquímica (Área de concentração: Bioquímica Vegetal) (2015) e doutorado em Desenvolvimento e Inovação Tecnológica em Medicamentos (Área de concentração: Inovação de Medicamentos) (2019), ambos pela Universidade Federal do Ceará (UFC), Fortaleza - CE. Atuou como professor substituto na Universidade Federal Rural do Sem-Árido (UFERSA - RN) (2019-2020) no curso de graduação em Biotecnologia. Atuou como docente na Faculdade de Enfermagem Nova Esperança de Mossoró (FACENE - RN) (2019-2022) nos cursos de Farmácia, Enfermagem, Fisioterapia, Odontologia e Educação física, e no Centro Universitário Maurício de Nassau (UNINASSAU), campus Mossoró (2022) no curso de Farmácia. Tem experiência na área de Bioquímica, especificamente em Química de Proteínas e Carboidratos, na extração e isolamento de Hemiceluloses Vegetais para desenvolvimento de filmes biodegradáveis com aplicação biotecnológica; no uso de Ciclodextrinas como excipiente farmacêutico para complexação e aplicação de óleos essenciais; na área de Microbiologia com avaliação de atividade antimicrobiana de produtos naturais e em estudos de Prospecção Tecnológica com base em Patentes. Atualmente faz parte do Programa Fronteiras Tecnológicas como bolsista da Residência Industrial em Biotecnologia na Federação das Indústrias do Estado do Ceará (FIEC) em parceria com o Instituo Euvaldo Lodi (IEL).
(less)
Possui graduação em Biotecnologia pela Universidade Federal Rural do Semi-Árido (UFERSA), Mossoró - RN (2013), mestrado em Bioquímica (Área de concentração: Bioquímica Vegetal) (2015) e doutorado em Desenvolvimento e Inovação Tecnológica em Medicamentos (Área de concentração: Inovação de Medicamentos) (2019), ambos pela Universidade Federal do Ceará (UFC), Fortaleza - CE. Atuou como professor substituto na Universidade Federal Rural do Sem-Árido (UFERSA - RN) (2019-2020) no curso de gradu (... more)