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Luiz Henrique Groto Garutti

Graduated in Pharmacy from the Federal University of Amazonas (2016) and master's degree in Food Sciences from the University of São Paulo (2019). Has expertise in research conducted in Manaus - Amazonas, in the line of Development of fermented products using the microbiota, enzymes and vegetables of the Amazonic biodiversity and Development of products from Amazonic raw material. PhD in Sciences (Microbiology), working with bacterial vitamin K production to fight avitaminosis caused by the use of vitamin K antagonist oral anticoagulants at the Paulo de Góes Microbiology Institute, Health Sciences Center, UFRJ. Currently in an Adjunct Professor position at FCF - UFAM
Possui graduação em Farmácia pela Universidade Federal do Amazonas (2016) e mestrado em Ciências dos Alimentos pela Universidade de São Paulo (2019). Possui atuação em pesquisas realizadas em Manaus - Amazonas, na linha de Desenvolvimento de produtos fermentados utilizando a microbiota, enzimas e vegetais da biodiversidade amazônica e Desenvolvimento de produtos a partir de matéria-prima Amazônica. Doutorado em Ciências(Microbiologia), trabalhando com produção de vitamina K por bactérias para combater avitaminose causada pelo uso de anticoagulantes orais antagonistas da vitamina K, no Instituto de Microbiologia Paulo de Góes, Centro de Ciências da Saúde, UFRJ. Atualmente Professor Adjunto 1 na Faculdade de Ciências Farmacêuticas (FCF) - UFAM

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