Publicações no BrCris
 

Cristina Martins

Major in Nutrition from the Federal University of Paraná (1985), specialization courses in Food and Nutrition from the Federal University of Paraná (1988) and in Clinical Nutrition from the Federal University of Paraná (1991); Master in Clinical Nutrition from New York University (NYU), USA - Department of Nutrition Food and Hotel Management (1992) and PhD in Nephrology Medical Sciences from the Federal University of Rio Grande do Sul (2004). Registered Dietitian Nutritionist by the Academy of Nutrition and Dietetics (Academy), USA; Specialist in Renal Nutrition by the Academy; Certified Clinical Nutrition Support Certified by the American Society of Parenteral and Enteral Nutrition (ASPEN), USA; Specialist in Enteral and Parenteral Nutritional Support by the Brazilian Society of Parenteral and Enteral Nutrition (SBNPE); Director of the Cristina Martins Institute for Health Education and Research; Representative of the Academy and the Brazilian Nutrition Association (ASBRAN) for the international standardization of the Nutrition Care Process in Brazil. She has experience in Nutrition with emphasis on Nephrology and Enteral and Parenteral Nutritional Therapy, acting mainly on the following topics: nutrition, nutritional support, obesity, nutritional education, diabetes and geriatrics.
Possui graduação em Nutrição pela Universidade Federal do Paraná (1985), especialização em Alimentação e Nutrição pela Universidade Federal do Paraná (1988); especialização em Nutrição Clínica pela Universidade Federal do Paraná (1991); mestrado em Nutrição Clínica pela New York University (NYU), EUA - Department of Nutrition Food and Hotel Management (1992) e doutorado em Ciências Médicas Nefrologia pela Universidade Federal do Rio Grande do Sul (2004). Dietista-Nutricionista Registrada pela Academy of Nutrition and Dietetics (Academy), EUA; Especialista em Nutrição Renal pela Academy de 2008 a 2014; Clínica Certificada em Suporte Nutricional pela American Society of Parenteral and Enteral Nutrition (ASPEN) , EUA de 2012 a 2017 ; Especialista em Suporte Nutricional Enteral e Parenteral pela Sociedade Brasileira de Nutrição Parenteral e Enteral (SBNPE); Diretora Geral do Instituto Cristina Martins de Educação e Pesquisa em Saúde; Representante da Academy e da Associação Brasileira de Nutrição (ASBRAN) para a padronização internacional do Processo de Cuidado em Nutrição no Brasil. Tem experiência na área de Nutrição com ênfase em Nefrologia e Terapia Nutricional Enteral e Parenteral, atuando principalmente nos seguintes temas: nutrição, suporte nutricional, obesidade, educação nutricional, diabetes e geriatria.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •