Agronomist Engineer (UFRRJ, 2016). Master in Plant Science (UFRRJ, 2018). Currently PhD in Plant Physiology (UFV), developing a thesis project in Molecular Physiology of Plants. Has extensive experience in molecular plant physiology, focusing on fine mapping of QTLs of agronomic interest, using a genotyping plus phenotyping approach. Ability to design functional molecular markers such as INDEL and KASP markers. Routine DNA and RNA extractions, PCR and electrophoresis. Aptitude for phenotyping detailed characteristics such as leaf wilt and root system morphology. Dexterity in tomato grafting and micro grafting, achieving success in the tests carried out. Broad experience in tissue culture laboratory, conducting in vitro experiments, making different culture media such as MS, LB, YEP, preparing stock solutions and being able to follow different protocols. Knowledge in bioinformatics software and in silico analysis of tolerance genes. In addition to practice with various physiological assessments such as relative water content, water potential, photosynthesis, respiration, gas exchange, chlorophyll content, among others. He worked directly in areas such as regulation of plant development with a focus on post-harvest hormone balance, horticulture, plant propagation and micropropagation, tissue culture and organic management in food production. Advanced english knowledge.
Engenheiro Agrônomo (UFRRJ, 2016). Mestrado em Fitotecnia (UFRRJ, 2018). Doutorando em Fisiologia Vegetal (UFV). Atualmente desenvolve projeto de tese em Fisiologia Molecular de Plantas. Possui vasta experiência em fisiologia molecular de plantas, com foco em mapeamento fino de QTLs de interesse agronômico, utilizando abordagem de genotipagem mais fenotipagem. Habilidade em design de marcadores moleculares funcionais do tipo INDEL e KASP markers. Rotina em extrações de DNA e RNA, PCR e eletroforese. Aptidão para fenotipagem de características minuciosas como murcha foliar e morfologia de sistema radicular. Destreza em propagação e micro propagação de tomateiro, obtendo sucesso nos ensaios realizados. Atuação ampla em laboratório de cultura de tecidos, conduzindo experimentos in vitro, confecção de meios de cultivos diversos como MS, LB, YEP, preparo de soluções estoque e facilidade para seguir protocolos diversos. Conhecimento em softwares de bioinformática e análise in silico de genes de tolerância. Além de prática com avaliações fisiológicas diversas como teor relativo de água, potencial hídrico, fotossíntese, respiração, trocas gasosas, teor de clorofila, entre outros. Atuou diretamente em áreas como regulação do desenvolvimento vegetal com foco em balanço hormonal em pós-colheita, horticultura, propagação e micropropagação de plantas, cultura de tecidos e manejo orgânico na produção de alimentos.