Bachelor's degree in Chemical Engineering (2000) at the Federal University of Santa Catarina, Master's degree (2003) in Science and Materials Engineering at the Federal University of Santa Catarina. Obtained a Ph.D. (2008) in Science and Materials Engineering at the Federal University of Santa Catarina, with a sandwich period at the University of the Basque Country - Spain. Conducted Postdoctoral research at the Polytechnic Institute of Bragança (Portugal) with a CAPES scholarship (Strategic Programs - DRI). Areas of interest include Chemical Engineering, Materials Science, and Nanotechnology. More recently, has been dedicated to (1) encapsulation of bioactive compounds and their technological applications, and (2) obtaining biocompatible/biodegradable nano and microparticles. Currently, Dr. Odinei is a professor at the Federal University of Santa Catarina and also a permanent faculty member of the PPGTA - Postgraduate Program in Food Technology at the Federal University of Technology - Paraná.
Possui Graduação em Engenharia Química (2000) pela Universidade Federal de Santa Catarina, Mestrado (2003) em Ciência e Engenharia de Materiais pela Universidade Federal de Santa Catarina. Obteve o Doutoramento (2008) em Ciência e Engenharia de Materiais pela Universidade Federal de Santa Catarina com período sanduíche na Universidade do País Basco - Espanha. Realizou Pós-Doutoramento no Instituto Politécnico de Bragança (Portugal) com bolsa CAPES (Programas Estratégicos - DRI). Seus temas de interesse são Engenharia Química, Ciência dos Materiais e Nanotecnologia. Mais recentemente, tem se dedicado a (1) encapsulação de compostos bioativos e suas aplicações tecnológicas e (2) a obtenção de nano e micropartículas biocompatíveis/biodegradáveis. Atualmente é professor da Universidade Federal de Santa Catarina e também atua como professor do corpo permanente do PPGTA - Programa de Pós-graduação em Tecnologia de Alimentos da Universidade Tecnológica Federal do Paraná.