Publicações no BrCris
 

FRANCINE NOGUEIRA LAMY GARCIA PINHO

Post-doctorate by the PPG in Social Policies at UENF - RJ; Doctor and Master in Social Policies from the State University of Norte Fluminense - UENF and a degree in Nutrition from the Fluminense Federal University - UFF (1998). Member as a researcher of the Environmental Education Project PEA Pescarte - UENF (Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro in research on Culinary Tradition and Food and Nutritional Safety in artisanal fishing communities in the North of Fluminense; She has experience in several areas of nutrition, with an emphasis on Nutrition in Collective Health and School Feeding, working mainly on the following topics: as Coordinator of SISVAN (Food and Nutritional Surveillance System), SISVAN Bolsa Família and PNSF (National Supplementation Program of Iron) and Vitamin A Supplementation Program. Worked in the area of ​​Teaching, with guidance of student research. He also has experience in collective feeding, training of food handlers, food labeling, preparation of a good practices manual and outpatient and clinical nutritional care, as well as in Food and Nutrition Education (school and outpatient).
Pós-doutorado pelo PPG em Políticas Sociais da UENF - RJ; Doutora e Mestre em Políticas Sociais pela Universidade Estadual do Norte Fluminense - UENF, possui Pós-Graduação latu sensu em Nutrição Humana pela Universidade Federal de Lavras - MG e graduação em Nutrição pela Universidade Federal Fluminense - UFF (1998). Integrante como pesquisadora do Projeto de Educação Ambiental PEA Pescarte - UENF (Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro em pesquisas sobre a Tradição Culinária e Segurança Alimentar e Nutricional em comunidades de pesca artesanal do Norte Fluminense; Tem experiência em diversas áreas da nutrição, com ênfase na área de Nutrição em Saúde Coletiva e Alimentação Escolar, atuando principalmente nos seguintes temas: como Coordenadora do SISVAN (Sistema de Vigilância Alimentar e Nutricional), SISVAN Bolsa Família e PNSF (Programa Nacional de Suplementação de Ferro) e Programa de Suplementação da vitamina A. Atuou na área de Docência, com orientação de pesquisas discentes. Possui também experiência em alimentação coletiva, treinamento de manipuladores de alimentos, rotulagem de alimentos, elaboração de manual de boas práticas e atendimento nutricional ambulatorial e clínico, assim como em Educação Alimentar e Nutricional (escolar e ambulatorial).

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •