Publicações no BrCris
 

Elaine Berges da Silva

Degree in Food Engineering from the Federal University of Viçosa (1995) with a Master's degree in Food Technology from the Federal University of Paraná (2004), PhD in Food Technology from UNICAMP (2011) and specialist in Marketing from ESPM (2001). Acts as a professor in the Postgraduate course at About Solution in the Sensory Marketing module and professor at UNISO (University of Sorocaba) in the courses of Food Engineering, Veterinary Medicine, Gastronomy and Chemical Engineering. Acted as coordinator of the Food Engineering course (2013-2021) at the same institution. She works at Sensory Design as a consultant and presenter of SensoryCast. He has experience in the field of Food Science and Technology, with an emphasis on Functional, Dietary and Nutritional Food Technology, acting on the following topics: Animal and vegetable food processing, functional foods, product development and shelf life study of food in biodegradable packaging.
Graduada em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal de Viçosa (1995) com mestrado em Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal do Paraná (2004), doutorado em Tecnologia de Alimentos na UNICAMP (2011) e especialista em Marketing pela ESPM (2001). Atua como docente no curso de Pós-graduação da About Solution no módulo de Marketing Sensorial e docente da UNISO (Universidade de Sorocaba) nos cursos de Engenharia de Alimentos, Medicina Veterinária, Gastronomia e Engenharia Química. Atuou como coordenadora do curso de Engenharia de Alimentos (2013-2021) na mesma instituição. Atua na Sensory Design como consultora e apresentadora do SensoryCast. Possui experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase em Tecnologia de Alimentos Funcionais, Dietéticos e Nutricionais, atuando principalmente nos seguintes temas: Processamento de alimentos de origem animal e vegetal, alimentos funcionais, desenvolvimento de produtos e estudo de vida de prateleira de alimentos em embalagem biodegradável.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •