Helena Dias de Freitas Queiroz Barros
Postdoctoral researcher in Nutrition at Unifesp. Graduate in Nutrition by Universidade Federal do Rio Grande do Norte (UFRN-2012), inter university exchange undergraduation in Porto University, Portugal (UP - 2010/2011). Scientific initiation in Chemistry Engineering Department (DEQ/UFRN), research line Integral Use of Fruits. Master in Food Engineering by University of Campinas (UNICAMP - 2015) in the field of extraction and fractionation of natural products by supercritical technology. PhD in Food and Nutrition by University of Campinas (UNICAMP), with sandwich PhD in University of Copenhagen (UCPH, 2018/2019). Expertise in Food Science and Technology working mainly on the following themes: extraction of bioactive compounds via supercritical technology and pressurized liquids, experimental nutrition.
Pós-doutoranda em Nutrição na Universidade Federal de São Paulo (Unifesp). Graduada em Nutrição pela Universidade Federal do Rio Grande do Norte (UFRN-2012), com período sanduíche na Universidade do Porto, Portugal (UP - 2010/2011). Estagiou como bolsista de Iniciação Científica no Departamento de Engenharia Química (DEQ/UFRN) na linha de Aproveitamento Integral de Frutas em Comunidades Rurais. Mestra em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP - 2015) na área de extração e fracionamento de produtos naturais por tecnologia supercrítica. Doutora em Alimentos e Nutrição pela Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP), com período sanduíche na Universidade de Copenhagen (UCPH, 2018/2019). Possui experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos atuando principalmente nos seguintes temas: extração de compostos bioativos via tecnologia supercrítica e líquidos pressurizados, nutrição experimental.
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