Publicações no BrCris
 

Michelle Barboza Nogueira

Graduated in Bachelor of Food Chemistry from the Federal University of Pelotas (2010), Master in Food Science and Technology from the Federal University of Pelotas (2013) and PhD in Food Science and Engineering from the Federal University of Rio Grande (2017), with additional training in Teaching and Learning from the Federal Institute of Minas Gerais (2019). He has experience in the area of ​​Agricultural Sciences, with emphasis on Food Science and Technology, acting mainly in Microbiology and Bioprocesses in food in the following subjects: microbial cultures (bacteria and yeasts), food safety, pathogenic bacteria, probiotic bacteria, bioactive compounds, carotenoids , microencapsulation techniques, antibacterials and antioxidants, and Technology of Products of Animal Origin. It was awarded research recognition awards, among which the most prominent was the "Leopold Hartman Award" for Best Work in Innovation in Food Science and Technology at the Brazilian Congress of Food Science and Technology (CBCTA) in 2016. served as a professor at the Instituto Federal Sul-riograndense (Camaquã campus) and at the Center for Chemical, Pharmaceutical and Food Sciences (CCQFA) at the Federal University of Pelotas (UFPel), teaching more than 20 different disciplines in the area of ​​Food Science and Technology . She has experience with active methodologies, and has worked as a content teacher and technical reviewer of book chapters and learning units for the Agronomy course in Distance Education (EAD). She worked as a teacher for the Technical Course in Agroindustry (EAD) and the Technical Course in School Feeding (EAD) at the Instituto Federal Sul-riograndense, in the areas of Meat and Byproduct Technology and Food Processing and Preparation, respectively. She has experience as a technical consultant in the Implementation of Good Manufacturing Practices, working with 12 dairy industries. She worked as a professor at the Federal Institute of Espírito Santo (Venda Nova do Imigrante Campus) teaching subjects for the Agroindustry and Food Science and Technology courses. She is currently a professor at the State University of Mato Grosso do Sul (University Unit of Naviraí) in the Food Engineering Course.
Possui graduação em Bacharelado em Química de Alimentos pela Universidade Federal de Pelotas (2010), Mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal de Pelotas (2013) e Doutorado em Engenharia e Ciência de Alimentos pela Universidade Federal do Rio Grande (2017), com formação complementar em Ensino e Aprendizagem pelo Instituto Federal de Minas Gerais (2019). Tem experiência na área de Ciências Agrárias, com ênfase em Ciência e Tecnologia de Alimentos, atuando principalmente em Microbiologia e Bioprocessos em alimentos nos seguintes temas: cultivos microbianos (bactérias e leveduras), segurança alimentar, bactérias patogênicas, bactérias probióticas, compostos bioativos, carotenoides, técnicas de microencapsulação, antibacterianos e antioxidantes, e Tecnologia de Produtos de Origem Animal. Foi contemplada com prêmios de reconhecimento à pesquisa, entre os quais o de maior destaque foi o "Prêmio Leopold Hartman" de Melhor trabalho em Inovação em Ciência e Tecnologia de Alimentos no Congresso Brasileiro de Ciência e Tecnologia de Alimentos (CBCTA) em 2016. Já atuou como professora do Instituto Federal Sul-riograndense (campus Camaquã) e no Centro de Ciências Químicas, Farmacêuticas e de Alimentos (CCQFA) da Universidade Federal de Pelotas (UFPel), ministrando mais de 20 diferentes disciplinas da área de Ciência e Tecnologia de Alimentos. Tem experiência com metodologias ativas, e atuou como professora conteudista e revisora técnica de capítulos de livro e unidades de aprendizagem para o curso de Agronomia em Educação à Distância (EAD). Atuou como professora formadora do Curso Técnico em Agroindústria (EAD) e do Curso Técnico em Alimentação Escolar (EAD) no Instituto Federal Sul-riograndense, nas áreas de Tecnologia de Carnes e Derivados e Processamento e Preparo de Alimentos, respectivamente. Tem experiência como consultora técnica na Implementação de Boas Práticas de Fabricação, trabalhando com 12 indústrias de laticínios. Atuou professora do Instituto Federal do Espírito Santo (Campus Venda Nova do Imigrante) ministrando disciplinas para os Cursos de Agroindústria e Ciência e Tecnologia de Alimentos. Atualmente é professora da Universidade Estadual do Mato Grosso do Sul (Unidade Universitária de Naviraí) do Curso de Engenharia de Alimentos.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •