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Camilo Barroso Teixeira

Assistant Professor (Lecturer) at the Institute of Technology (ITEC) of the Federal University of Pará (UFPA) working at the Faculty of Food Engineering in the area of ​​Processes and Projects of the Food Industry (2017). Member of the Brazilian Society of Food Science and Technology (SBCTA). Bachelor in Food Engineering (2009) with a Master's in Food Science and Technology (2011) from UFPA and a Food Science (Biochemistry) PhD from the State University of Campinas (UNICAMP - 2015). Hired as a Post-Doctor (PNPD/CAPES) by the Graduate Program in Pharmaceutical Sciences (UFPA) under the supervision of Prof. Dr.José Otávio Carrera Júnior (Full Professor) at the Cosmetics Research and Development Laboratory (Faculty of Pharmacy/UFPA - 2016). Has experience with the development and intensification of bioprocesses in the food and chemical industry, with an emphasis on fermentative and enzymatic processes applied to the production of enzymes by solid state fermentation and to the extraction of antioxidants, vegetable oils and fatty acids. Currently working with reuse of residues from agroindustry and fermentation processes.
Professor Adjunto do Instituto de Tecnologia (ITEC) da Universidade Federal do Pará (UFPA) atuando na Faculdade de Engenharia de alimentos na área de Processos e Projetos da Indústria de Alimentos (2017). Bacharel em Engenharia de Alimentos (2009) com mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos (2011) pela UFPA e doutorado em Ciência de Alimentos (Bioquímica) pela Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP - 2015). Contratado como Pós-Doutor (PNPD/CAPES) pelo Programa de Pós-Graduação em Ciências Farmacêuticas (UFPA) sob a supervisão do Prof. Dr. José Otávio Carrera Júnior no Laboratório de Pesquisa e Desenvolvimento em Cosméticos (Faculdade de Farmácia/UFPA - 2016). Possui experiência com desenvolvimento e intensificação de bioprocessos da indústria de alimentos e química com ênfase em processos fermentativos e enzimáticos aplicados à produção de enzimas por fermentação estado sólido e às operações de extração de antioxidantes, óleos vegetais e ácidos graxos. Atualmente trabalhando com reaproveitamento de resíduos da agroindústria e processos fermentativos.

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