Publicações no BrCris
 

Pedro Henrique Soares Mazza

I am a Zootechnician, graduated from the Federal University of the Recôncavo of Bahia (UFRB), with practical experience in the area of ruminant nutrition, dairy cattle and sheep farming. I am able to carry out research and provide technical guidance, having knowledge in collecting and analyzing experimental data and statistical programs. I also have experience in teaching classes, lectures and courses at academic events focused on the Animal Production area I hold a Master's degree in Animal Science from UFRB, with an emphasis on ruminant nutrition and production. My research focused on alternative feed sources for ruminants, utilizing dehydrated by-products from acerola and umbu pulp extraction in lamb feeding. I earned a Ph.D. in Animal Science, specializing in Ruminant Production and Forage Science from UFBA, with a research focus on the evaluation and development of technological feed for ruminants. I had a sandwich period at the University of Nevada, Reno. I have worked as a Substitute Professor, teaching undergraduate courses in Zootechnics at UFBA. Currently, I am conducting postdoctoral research at the National Institute of Science and Technology for the Meat Supply Chain. Additionally, I volunteer as the Secretary-General for the Brazilian Society of Animal Science (SBZ), where I am responsible for SBZ and Brazilian Journal of Animal Science social media management. I also initiate partnerships between the Society and events and institutions related to scientific development.Contact:Email: pedromazza@outlook.com
Sou Zootecnista, formado pela Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, com experiência prática na área de nutrição de ruminantes, bovinocultura de leite e ovinocultura, capaz de realizar pesquisas e passar orientações técnicas, tendo conhecimento em coleta e análise de dados experimentais e de programas estatísticos. Tenho experiência também em ministrar aulas, palestras e cursos em eventos acadêmicos voltados para área de Produção Animal. Sou Mestre em Ciência Animal pela UFRB com ênfase em nutrição e produção de ruminantes, onde pesquisei alimentos alternativos para ruminantes, utilizando resíduo desidratado da extração de polpa de acerola e umbu na alimentação de cordeiros, e Doutor em Zootecnia com ênfase em Produção de Ruminantes e Forragicultura pela UFBA focado em avaliação e desenvolvimento de alimentos tecnológicos para ruminantes, com período sanduíche na University of Nevada, Reno. Atuei como Professor Substituto ministrando aula na graduação em Zootecnia da UFBA. Atualmente realizo estágio de pós-doutorado no INCT da Cadeia Produtiva da carne e atuo como voluntário na Sociedade Brasileira de Zootecnia (SBZ) como Secretário Geral, onde sou responsável pelas mídias sociais da SBZ e da Revista Brasileira de Zootecnia além de propor parcerias entre a Sociedade e eventos e instituições ligadas ao desenvolvimento da Ciência.E-mail: pedromazza@outlook.com

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •