Publicações no BrCris
 

Cristiane de Freitas Cunha

Nutritionist from the Federal University of Ouro Preto (2005). Master's degree (2008) and PhD (2012) in Nursing from the School of Nursing, Federal University of Minas Gerais. She is currently an adjunct professor at the Department of Nutrition at the Federal University of Minas Gerais, the Graduate Program in Health Nutrition at the Federal University of Minas Gerais, the Graduate Program in Child and Adolescent Health at the Federal University of Minas Gerais and collaborating professor in the Graduate Program in Public Health at the Federal University of Minas Gerais. She leads the Group of Studies, Research and Practices in Food Environment and Health (GEPPAAS), is a member of the Urban Health Observatory of Belo Horizonte (OSUBH), the Research Group on Epidemiology, Nutrition and Public Health (PENSAP) and the research group Food for Justice: Power, Politics, and Food Inequalities in a Bioeconomy. He has experience in the area of Nutrition in Public Health, working mainly on the following topics: nutrition, chronic noncommunicable diseases, nutritional epidemiology and analysis of the food environment.
Possui graduação em Nutrição pela Universidade Federal de Ouro Preto (2005). Mestrado (2008) e Doutorado (2012) em Enfermagem pela Escola de Enfermagem da Universidade Federal de Minas Gerais. Professora adjunta do Departamento de Nutrição da Universidade Federal de Minas Gerais, do Programa de Pós-graduação em Nutrição em Saúde, do Programa de Pós-graduação em Saúde da Criança e do Adolescente e do Programa de Pós-graduação em Saúde Publica todos da Universidade Federal de Minas Gerais. Lidera o Grupo de Estudos, Pesquisas e Práticas em Ambiente Alimentar e Saúde (GEPPAAS), é membro do Observatório de Saúde Urbana de Belo Horizonte (OSUBH), do Núcleo Interdisciplinar de Estudos e Pesquisa em Epidemiologia (UFMG), do Grupo de Pesquisa em Epidemiologia, Nutrição e Saúde Pública (PENSAP/FIOCRUZ) e do Centro de Investigação de Antropologia e Saúde (CIAS) da Universidade de Coimbra. Membro da Associação Brasileira de Saúde Coletiva (ABRASCO), da Aliança pela Alimentação Adequada e Saudável e da Comunidade de Práticas em Nutrição e Saúde da América Latina e Caribe (Colansa). Possui experiência na área de Nutrição em Saúde Coletiva, atuando principalmente nos seguintes temas: nutrição, doenças crônicas não transmissíveis, epidemiologia nutricional e análise do ambiente alimentar. Bolsista de Produtividade em Pesquisa do CNPq - Nível 2.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •