Publicações no BrCris
 

Lisandre de Oliveira

Graduated in Veterinary Medicine by the Federal University of Santa Maria (2007), master's degree inAnimal Science by the Federal University of Santa Maria (2009) and PhD in Animal Science by the Federal University of Rio Grande do Sul (2012). She work out your thesis at the Institut National de la Recherche Agronomique (INRA), France, approaching the traceability of ruminant diets through meat products. She has experience in Animal Production, with emphasis on ruminant nutrition and traceability of the sheep diet, working mainly on the following topics: pasture intake, diet authentication, metabolism and ruminant nutrition. She was Adjunct Professor at the Regional University of the Northwest of the State of Rio Grande do Sul (UNIJUÍ), Ijuí, working in the Department of Agrarian Studies from 2012 to 2016 and in 2017 integrated the teaching staff in the Postgraduate in Dairy Cattle Clinic. She was a postdoctoral fellow at the Federal University of Rio Grande do Sul (UFRGS) by the Research Group in the Grazing Ecology (GPEP), at the Federal University of Santa Maria (UFSM) in the Group of Ruminants Nutrition with focus on the use of forages and in methodologies, and in the Federal University of Pelotas, in the Nucleus of Research, Education and Extension in Livestock (NUPEEC). She is currently a professor in Animal Scienceat the Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Sul-riograndens, Campus Visconde da Graça at Pelotas.
Possui graduação em Medicina Veterinária pela Universidade Federal de Santa Maria (2007), mestrado em Zootecnia pela Universidade Federal de Santa Maria (2009) e doutorado em Zootecnia pela Universidade Federal do Rio Grande do Sul (2012). Realizou sua tese no Institut National de la Recherche Agronomique (INRA), França, a qual tratou sobre a traçabildade de dietas de ruminantes através de seus produtos cárneos. Tem experiência na área de Zootecnia, com ênfase em nutrição de ruminantes e traçabilidade da dieta de ovinos, atuando principalmente nos seguintes temas: consumo a pasto, autenticação de dietas, metabolismo e nutrição de ruminantes. Foi Professora Adjunta na Universidade Regional do Noroeste do Estado do Rio Grande do Sul (UNIJUÍ), Ijuí, atuando no Departamento de Estudos Agrários de 2012 a 2016 e em 2017 integrou o corpo docente na Pós-Graduação em Clínica de Bovinos de Leite. Realizou pós-doutoramento na Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS) junto ao Grupo de Pesquisa em Ecologia do Pastejo (GPEP), na Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) no Grupo de Nutrição de Ruminantes com foco no uso das forrageiras e em metodologias e na Universidade Federal de Pelotas, no Núcleo de Pesquisa, Ensino e Extensão em Pecuária (NUPEEC). Atualmente é Docente em Zootecnia no Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Sul-riograndense - IFsul, Campus Visconde da Graça em Pelotas.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •