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Ingrid Schmidt Hebbel Martens

Graduated in Pharmacy-Biochemistry (Food Science) from the University of São Paulo (1982), master's degree in Food Science from the University of Campinas (1986) and doctorate in Biological Sciences (Genetics of Microorganisms) from the University of Campinas (1999) ). She implemented the Technology in Gastronomy courses at the Faculties "Senac de Turismo and Hotelaria de Águas de São Pedro, Campos do Jordão and São Paulo (since 2004 Centro Universitário Senac). She was coordinator of the Technology in Gastronomy course at the São Paulo campus and professor IV between 2004 and 2018, as well as a researcher working in the Research Line "Gastronomy: Behavior and Consumption". Since 2019 she is dedicated to consulting in the area of Food Science.
Possui graduação em Farmácia-Bioquímica (Hab. Alimentos) pela Universidade de São Paulo (1982), mestrado em Ciência de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (1986) e doutorado em Ciências Biológicas (Genética de Microrganismos) pela Universidade Estadual de Campinas (1999). Implantou os cursos de Tecnologia em Gastronomia das Faculdades Senac de Turismo e Hotelaria de Águas de São Pedro, Campos do Jordão e São Paulo (desde 2004 Centro Universitário Senac). Foi coordenadora do curso de Tecnologia em Gastronomia no campus de São Paulo e professora IV entre 2004 e 2018, bem como pesquisadora atuando na Linha de Pesquisa "Gastronomia: Comportamento e Consumo". Desde 2019 dedica-se à consultoria na área de Alimentos.

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