He holds a degree in Animal Science from the Federal University of Santa Maria (1989), a Master's degree in Agribusiness from the Federal University of Rio Grande do Sul (2003), a Master's degree in Animal Science from the Federal University of Santa Maria (1994) and a PhD in Food Engineering from the Regional University Integrated of Alto Uruguay and Missions (2016). He is currently a professor at the Integrated Regional University of Alto Uruguai e das Missões, coordinator of the Agronomy course at URI Erechim and coordinator of the Ethics Commission in the Use of Animals (CEUA URI). Has experience in Animal Science, with emphasis on Animal Management, working mainly on the following topics: agribusiness, swine, animal nutrition, sheep, beef cattle, rural administration and dairy production.
Possui graduação em Zootecnia pela Universidade Federal de Santa Maria (1989), mestrado em Agronegócios pela Universidade Federal do Rio Grande do Sul (2003), mestrado em Zootecnia pela Universidade Federal de Santa Maria (1994) e doutorado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Regional Integrada do Alto Uruguai e das Missões (2016). Atualmente é professor da Universidade Regional Integrada do Alto Uruguai e das Missões, coordenador do curso de Agronomia da URI Erechim e coordenador da Comissão de Ética no Uso de Animais (CEUA URI). Tem experiência na área de Zootecnia, com ênfase em Manejo de Animais, atuando principalmente nos seguintes temas: agronegócio, suínos, nutrição animal, ovinos, bovinos de corte, administração rural e produção leiteira.